РОЗПОЧАТО ЦИКЛ ЗАКОРДОННИХ СТАЖУВАНЬ НА ФАКУЛЬТЕТІ ТВАРИННИЦТВА ТА ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ У 2018 РОЦІ

February 1, 2018

      У період з 23 по 27 січня 2018 співробітники кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного Уманець Дмитро, Голубєв Михайло, Позняковський Юрій, Махно Костянтин на чолі з завідувачем кафедри, професором Михайлом Сичовим пройшли стажування у двох провідних природничих вузах Польщі на базі Вроцлавського природничого університету Wrocław University Of Environmental And Life Sciences (м. Вроцлав) та Варшавського університету природничих наук Warsaw University Of Life Sciences – SGGW (м. Варшава).

     Фахівці нашого університету проходили стажування за спеціальністю «Годівля тварин та технологія кормів». Основна тема семінарів, які проходили у Польських закладах вищої освіти, і власне за якою відбувалося підвищення кваліфікації – Лабораторна база в годівлі тварин та технології кормів.

      Крім тематичного спрямування стажування, наші викладачі підіймали питання про особливості проведення наукових досліджень та провадження освітнього процесу у закордонних вузах на кафедрах, основною діяльністю яких є підготовка бакалаврів, магістрів та докторантів за спеціалізацією «Animal Science».

   Піднімалося й питання щодо можливості реалізації спільних проектів і грантів та написання статей у наукових виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus та Web of Science. Як зазначають польські вчені, одним із основних критеріїв їх наукової діяльності є також необхідність публікуватися у таких виданнях.

     Заступник декана факультету біології та тваринництва доктор Barbara Król докладно розповіла про перелік дисциплін, які викладаються студентам факультету та наукові дослідження, які виконуються студентами та молодими вченими факультету. Особливої уваги наших науково-педагогічних працівників привернула увага до сучасних способів моделювання біохімічних процесів ,що відбуваються під час силосування кормів. Пані Барбара Кроль ознайомила з матеріально-технічною базою факультету та зокрема кафедри годівлі тварин та кормовиробництва. Так, кафедра має чотири лабораторії, а саме: зооаналізу, мінерального, жирового та амінокислотного живлення тварин, які укомплектовані сучасним обладнанням.

  З факультетом тваринництва Варшавського університету природничих наук учасників стажування ознайомила декан факультету, професор Wanda Olech-Piasecka.

     У рамках стажування професор Михайло Сичов презентував кафедру годівлі тварин та технології кормів ім. П. Д. Пшеничного, факультет тваринництва та водних біоресурсів та у цілому університет. Його доповідь ґрунтувалася про актуальні питання організації навчання українських студентів – технологів з виробництва та переробки продукції тваринництва, програм та напрямів підготовки на факультеті та проведенні наукових досліджень в рамках науково-дослідної роботи за рахунок як бюджетних коштів, так і можливостей організації проектів на госпрозрахунковій основі.

    Під час зустрічі з колегами викладачами факультету тваринництва було обговорено ряд наукових тем, якими займаються, як на нашій кафедрі так і на кафедрі годівлі та біотехнології тварин Варшавського університету природничих наук. Наукову роботу кафедра виконує у межах двох своїх лабораторій: нано і біотехнології та зооаналізу і біохімії крові.

    Програма стажування була дуже інформаційною та досить насиченою що, звичайно, дало можливість підвищити рівень теоретичних знань та практичних навичок у представників української делегації. Були встановлені зв’язки з колегами для всебічної подальшої співпраці. По закінченні навчального тижня всі учасники делегації отримали сертифікати про стажування, які скріплені підписами двох деканів польських університетів.

Дмитро Уманець,

доцент кафедри

годівлі тварин та технології кормів

ім. П.Д. Пшеничного

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook