На факультеті аграрного менеджменту відбулося засідання Круглого столу «Тенденції та перспективи розвитку фермерських господарств США»

7 June 2017, 13:11

За ініціативи кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту 7 червня 2017 року відбулося засідання Круглого столу «Тенденції та перспективи розвитку фермерських господарств США» за участі представників Департаменту сільського господарства, охорони навколишнього середовища і розвитку економіки Університету штату Огайо доктора Аллана Лайнса та магістра наук Баррі Варда.

У засіданні взяли участь представники факультету аграрного менеджменту, економічного факультету та навчально-наукового інституту післядипломної освіти.

Перед учасниками засідання виступив доктор Аллан Лайнс (професор Emeritus, кафедра аграрної економіки, Аграрний коледж університету штату Огайо), наукове коло інтересів якого включає: економіку виробництва зернових культур, державне регулювання функціонування фермерських господарств, маркетинг аграрної продукції, міжнародну торгівлю та розвиток аграрних ринків.

Доктор Лайнс  наголосив на ролі наукових досліджень аграрних ринків у визначенні перспектив та прогнозуванні розвитку фермерських господарств США, виокремивши проблемні аспекти застосування результатів таких досліджень в Україні. Представивши до уваги учасників засідання окремі результати досліджень особливостей аграрного виробництва в Україні, доповідач запропонував напрями розширення інформаційної підтримки для проведення досліджень науковців нашого університету.

Поряд з цим, доктор Лайнс  окремо зупинився на перевагах Міжнародної програми обміну педагогічним досвідом, яку фінансує Міністерство сільського господарства США (USDA) та її ролі у підвищенні якості підготовки висококваліфікованих менеджерів для аграрної сфери України.

 

Асистент професора Баррі Вард  (Лідер Центру Екстеншен Університету Штату Огайо), який є фахівцем з управління виробничим бізнесом запропонував для дискусії питання, що стосуються управління витратами при виробництві зернових культур, зокрема за результатами власних досліджень на прикладі фермерських господарств штату Огайо. 

Як спеціаліст з інвестиційного менеджменту в аграрній сфері та у хеджуванні ризиків, управлінні ф’ючерсами та опціонами, Баррі Вард  відповів на питання аудиторії щодо особливостей державної підтримки фермерських господарств у США, страхування виробничих та фінансових ризиків.

Основна дискусія учасників круглого столу розгорнулася навколо актуальності, необхідності та особливостей дослідження тенденцій та перспектив світового попиту та пропозиції аграрної продукції.

За результатами засідання круглого столу було досягнуто домовленості про співробітництво між науковцями нашого університету та університету Штату Огайо у площині методологічного, аналітичного та інформаційного забезпечення проведення досліджень з розвитку аграрної сфери України.

Ірина Барановська

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook