Агробіологи обговорили навчальні плани і програми підготовки фахівців на 2016-2017 н.р.

January 25, 2016

22 січня згідно із графіком відбулося обговорення навчальних планів і магістерських програм підготовки фахівців на агробіологічному факультеті на 2016-2017 навчальний рік. 

     В нараді взяли участь начальник навчального відділу Оксана Зазимко, начальник відділу магістерських програм Олена Колеснікова, декан агробіологічного факультету Віктор Забалуєв, його заступники Володимир Завгородній і Микола Іванюк, завідувачі кафедр Григорій ДемидасьВіталій ЖемойдаСемен ТанчикІрина БобосьЛідія НестероваБорис Мазур,Григорій ПодпрятовАнатолій Балаєв, а також доценти кафедр Ілля МарчукМихайло ДмитришакДмитро Савченко та Роман Жила.

     Віктор Забалуєв доповів, що навчальні плани підготовки фахівців за спеціальностями «Агрономія», «Садівництво і виноградарство» розроблено відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266 «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти» та з урахуванням пропозицій ради роботодавців факультету. Були схарактеризовані структура навчальних планів, спеціалізації, критерії розподілу навчальних дисциплін на обов'язкові і за вибором студента, співвідношення дисциплін, які викладаються кафедрами агробіологічного факультету та іншими. Декан наголосив, що зміст навчальних планів, набір навчальних дисциплін і графіки навчального процесу попередньо обговорювалися із завідувачами кафедр і членами методичної комісії. 

     Завідувач кафедри землеробства Семен Танчик запропонував оптимізувати терміни навчальних практик і лабораторних занять. Щодо практичних занять із землеробства, то для агрономів вони повинні проходити під час вегетаційного періоду рослин. 

     Начальник відділу магістерських програм Олена Колеснікова звернула увагу на осучаснення і різноплановість тематики магістерських робіт, збільшенні частки інноваційних робіт. 

     Підсумовуючи зустріч, Оксана Зазимко відзначила гарну підготовку деканату агробіологічного факультету: враховано сучасні вимоги до організації освітнього процесу в НУБіП України. Вона також зауважила, що потребує значної активізації профорієнтаційна робота, яка покладається на колективи кафедр факультету. Завдання завідувачів – постійний ефективний контроль якості навчальної роботи. Особлива увага – зворотному зв’язку зі старостами академічних груп і студентством. 


Роман Жила,

ст. викл. кафедри загальної хімії 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook