В’ячеслав Пархоменко – призер чемпіонату Європи зі спортивної радіопеленгації 2024 року

21 September 2024, 23:57
м. Приморсько, Республіка Болгарія

Більше 200 спортсменів з 22 країн боролися за медалі 24-го чемпіонату Європи зі спортивної радіопеленгації 2024 року, який відбувся 2-6 вересня 2024 року у лісових масивах навколо болгарського міста Приморсько.

 

3 місце на класичній дистанції 3,5 МГц в складі збірної команди України в категорії М60 посів В’ячеслав Пархоменко – старший викладач кафедри фізичної культури і спорту гуманітарно-педагогічного факультету.


 

Спортсмени розігрували 6 комплектів нагород у 4 дисциплінах: спринт, радіоорієнтування (особистий залік), класичні дистанції з пошуку контрольних пунктів на діапазоні 144 МГц і 3,5 МГц (особистий і командний залік) у п’яти вікових категоріях серед юніорів, дорослих, ветеранів. За правилами змагань кожна країна мала право виставити на змагання у кожній дисципліні не більше 3 спортсменів.

Для ознайомлення учасників з місцевістю змагань, радіоапаратурою організаторів чемпіонату 28-31 серпня у сусідніх лісових районах навколо міста Приморсько проходили змагання на Кубок світу зі спортивної радіопеленгації також у чотирьох дисциплінах. Кращі результати В’ячеслава Пархоменка на кубку світу – 4 місце на дистанції радіоорієнтування, 6 місце на класичній дистанції 3,5 МГц, 10 місце на дистанції спринту.


   Право представляти Україну на чемпіонаті Європи окремо на кожну з чотирьох дисциплін українські спортсмени виборювали  протягом усього літнього сезону 2024 року на чемпіонатах України зі спортивної радіопеленгації і спортивного радіоорієнтування.

   На чемпіонаті України (дорослі, юніори) зі спортивного радіоорієнтування 20-23 червня 2024 року в місті Кам’янець-Подільський В’ячеслав посів 2 місце на дистанції спринту, 2 місце на дистанції класичній дистанції на діапазоні 144 МГц, 2 місце на дистанції класичній дистанції на діапазоні 3,5 МГц і 2 місце на дистанції радіоорієнтування.


   На чемпіонаті України (дорослі, юніори) зі спортивної радіопеленгації, середні дистанції 11-14 липня 2024 року в місті Луцьку В’ячеслав посів треті місця на дистанціях спринту, радіоорієнтування, класичній дистанції на діапазоні 3,5 МГц.


Вітаємо викладача з успішними стартами на міжнародних та всеукраїнських змаганнях

 

Микола Костенко

завідувач кафедри фізичної культури і спорту

гуманітарно-педагогічного факультету


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook