Свято Масляна 2015

February 19, 2015
м. Київ, НУБіП України, гуртожиток № 9.

   Студентською радою гуртожитку №9 та Студентською організацією факультету Харчових технологій вже вкотре, традиційно було проведено свято Масляна. Масляна - останній перед Великим постом тиждень - популярне народне свято, що дійшло до наших днів ще з язичницьких часів.

 

 

 

 

 




   Протягом Масляної проводились різноманітні обряди, гостини, гуляння. Молодь, приміром, в складчину влаштовувала вечорниці, де під час гулянь "для науки" прив'язували колодки-поліна тим парубкам і дівчатам, які не одружилися в попередні м'ясниці (період від Водохреща до Масляної). Щоб відкупитись від молодіжної громади, "винуватці" ставили могорич.

 

 

 

 

 

 

    Цього року студентство НУБіП не змогли собі дозволити гучного святкування, хоча заздалегідь завжди годувались до цього свята і вже у вечері студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК разом з куратором кафедри технології м’ясних, рибних і морепродуктів доцентом Крижовою Юлією Петрівною після лекційних занять вирушили на вулицю Інститутську- місце розстрілів Героїв Небесної Сотні для вшанування пам'ять загиблих.

 

 

 

 

 

 

 

  Почесними гостями заходу були співробітники кафедри Технології м’ясних, рибних та морепродуктів, кафедри Процесів та обладнання переробки продукції АПК, адміністрація гуртожитку та представники студентської організації НУБіП України. 
   

 

 

 

 

 

 

 

  Також на свято завітали майбутні абітурієнти (сподіваємося майбутні студенти нашого факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК), мешканці гуртожитку та всі охочі.
 

 

 

 

 

 

 

 

 Висловлюємо щиру подяку спонсорам проведення свята – деканату факультету ХТ та УЯП АП, адміністрації гуртожитку №9 та всім, хто долучився до організації.
 

Декан факультету харчових технологій та
управління якістю продукції АПК, д.т.н., проф.
Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook