НА ЕКОНОМІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ ВІДБУЛИСЬ ЗАХИСТИ МАГІСТЕРСЬКИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ» СТУДЕНТІВ ДЕННОЇ ТА ЗАОЧНОЇ ФОРМ НАВЧАННЯ

November 26, 2022

У Національному університеті біоресурсів і природокористування України наразі гаряча пора захистів магістерських кваліфікаційних робіт студентами денної та заочної форм навчання. Вже зовсім скоро випускники-магістранти стануть дипломованими спеціалістами.

Впродовж 21-25 листопада 2022 року на економічному факультеті відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» освітньої програми «Облік і аудит» як денної, так і заочної форм навчання.

Деканат економічного факультету, кафедри обліку та оподаткування і статистики та економічного аналізу завчасно провели необхідну підготовчу роботу зі студентами-випускниками 2022 р. до захисту магістерських кваліфікаційних робіт. Протягом навчального періоду професорсько-викладацький склад систематично проводив консультації студентів із теоретичних питань, збору, аналізу економічної і статистичної інформації, пов’язаної зі написанням магістерських кваліфікаційних робіт. Захист відбувся у змішаному режимі.

З вступним словом до студентів та комісії звернулися декан економічного факультету Анатолій Діброва, заступники декана економічного факультету Леся Воляк та Михайло Маршалок, оголосивши наказ ректора Станіслава Ніколаєнка про склад екзаменаційної комісії та побажавши студентам успішного захисту магістерських кваліфікаційних робіт.

До складу комісії, яка була створена наказом ректора увійшли: Надія Давиденко – доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансів - голова комісії та члени комісії Любов Гуцаленко, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри обліку та оподаткування, заступник голови; Інна Лазаришина, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри статистики та економічного аналізу; Євгенія Калюга, доктор  економічних наук, професор кафедри обліку та оподаткування, гарант освітньої програми «Облік і аудит». Секретар комісії Світлана Деревянко – кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку та оподаткування.

Надія Давиденко – голова комісії також приєдналась до вітальних слів, ознайомивши студентів із регламентом проведення захисту та розпочала роботу екзаменаційної комісії.


Студенти продемонстрували набуття ними фахових компетентностей щодо володіння категорійно-понятійним та аналітично-дослідницьким апаратом, вмінь обґрунтовувати результати дослідження, формулювати авторські висновки і пропозиції.

 

 

На розсуд комісії студенти представили власні цікаві та різнопланові дослідження, зокрема розглядалися питання обліку та контролю розрахунків з органами соціального страхування в умовах соціально-економічної кризи, додаткової заробітної плати в умовах пандемії та воєнного стану, обліку та оподаткування діяльності фермерських господарств в умовах ризиків, формування облікової політики підприємства в системі управління запасами підприємств, теоретичні і практичні аспекти обліку та аналізу експортно-імпортних підприємств, методики складання звітності у відповідності до вимог вітчизняних та міжнародних стандартів, аналізу фінансового стану підприємства тощо

 

Комісія відзначила, що всі магістерські кваліфікаційні роботи виконані на актуальну тематику, мають логічну структуру та досить вдале обґрунтування висновків. За змістом роботи відповідали назві, поставленій меті і завданням. У роботах проведені теоретичні узагальнення, здійснені аналітичні розрахунки на матеріалах досліджуваних підприємств та внесені пропозиції, які мають практичну значимість.

Виконані роботи свідчать про досить високий рівень застосування здобутих теоретичних та практичних знань, вміння самостійно вирішувати наукові та практичні задачі.

 

Студенти на досить високому науково-практичному рівні представили результати своїх досліджень і впевнено відповідали на поставлені запитання не лише членів комісії, а й декана економічного факультету Анатолія Діброви, який взяв участь у роботі екзаменаційної комісії.

Студенти продемонстрували глибокі теоретичні знання, отримані в аудиторіях, та практичні навички, здобуті протягом піврічної практики в провідних вітчизняних агрокомпаніях в умовах реального виробництва під керівництвом менторів. Саме така співпраця між університетом і бізнесом дозволила студентам обрати та успішно виконати роботи на актуальні теми для своїх досліджень.

Голова та члени комісії залишилися задоволені ступенем підготовки магістерських кваліфікаційних робіт, рівнем виконання презентацій, змістовними, чіткими доповідями випускників та «жвавою» дискусією.

Оголошуючи результати захисту магістерських кваліфікаційних робіт голова екзаменаційної комісії відмітила високий рівень підготовки, актуальність дослідження та глибокі практичні знання.

 

Побажала випускникам подальших звершень і досягнень, а також висловила щирі сподівання зустрітися в стінах нашого університету в якості майбутніх роботодавців.

 

Від імені випускників Марія Ніколенко та Юлія Малишко висловила зворушливі слова вдячності всьому професорсько-викладацькому складу за допомогу, підтримку та розуміння впродовж усіх років навчання в університеті.


Щиро вітаємо магістрів денної та заочної форм навчання з важливою подією всього студентського життя – здобуттям освітнього ступеня «Магістр» зі спеціальності «Облік і оподаткування» та бажаємо миру, міцного здоров’я, неймовірної життєвої наснаги в побудові успішної карєри на благо України!


Світлана Дерев’янко, 

доцент кафедри обліку та оподаткування

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook