Навчальна практика з дисципліни «Епізоотологія та інфекційні хвороби тварин»: поєднання очної та дистанційної форм проведення

13 жовтня 2021 року

Згідно навчального плану підготовки фахівців за спеціальністю «Ветеринарна медицина» ОС «Бакалавр» у студентів 3 курсу, які навчаються за скороченою програмою, з 04 по 08 жовтня пройшла навчальна практика з дисципліни «Епізоотологія та інфекційні хвороби тварин». Навчальною програмою було передбачено відпрацювання практичних навичок на базі навчально-дослідного господарства «Великоснітинське».

Студентам 10 групи довелось проходити навчальну практику у дистанційному форматі, а от студенти 9 групи в повному обсязі відпрацювали усю програму навчальної практики та, заодно, допомогли господарству.
Для комунікацій між студентами групи, що перебувала на дистанційному навчанні і викладачами, було використано різноманітні засоби навчання: elearn, viber, google meet. Це дозволило повністю опрацювати навчальний матеріал і повністю виконати програму навчальної практики, а заплановано було багато.

Все те, що студенти 10 групи опрацьовували онлайн, студенти 9 групи проводили безпосередньо на тваринах.
У перший день студенти ознайомились із правилами техніки безпеки при поводженні із тваринами, а також відпрацювали методику епізоотологічного обстеження тваринницького господарства із складанням короткого та розгорнутого акту епізоотологічного обстеження.

Другий день практики був насичений інформацією щодо методів взяття крові для діагностичних цілей у різних видів сільськогосподарських тварин. Для кращої візуалізації студентам було продемонстровано навчальні фільми. Зокрема було показано взяття крові у корів з яремної та підхвостової вен та апробовано самими студентами, які перебували безпосередньо на місці практики. Окрім того, було проведено забір крові з яремної вени для біохімічних досліджень у 47 корів.

Третій день видався не менш цікавим, адже темою було введення ін’єкційних лікарських препаратів. Студенти безпосередньо на тваринах відпрацювали методики введення лікарських засобів різними методами, а також провели вітамінізацію 45 голів телят в господарстві.

Четвертий день практики був присвячений відпрацюванню методик проведення алергічної діагностики на туберкульоз у сільськогосподарських тварин та постановки очної проби на сап у коней.

На завершення практики студенти були ознайомлені із сучасними методами дезінфекції та організації їх проведення у тваринницьких господарствах.
Захист матеріалів практики і оцінка засвоєних знань та навичок студентів відбудеться уже в очному форматі.

Володимир Мельник, завідувач кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології
Віктор Шевчук, доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології

 


 

 
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook