Вітаємо колектив факультету тваринництва та водних біоресурсів зі 100-річчям!

7 жовтня 2021 року

     Своє 100-річчя сьогодні святкує факультет тваринництва та водних біоресурсів – один із провідних факультетів країни, що здійснюють підготовку фахівців напрямів і спеціальностей, найбільш актуальних на сьогодні для України як аграрної держави. Він забезпечує висококваліфікованими кадрами галузі тваринництва та рибництва, які формують продовольчу безпеку.

      За свою сторічну історію факультет тваринництва та водних біоресурсів має величезну кількість вагомих здобутків. Це результат спільної плідної роботи його творчого і цілеспрямованого колективу, всіх структурних підрозділів.

Ювілей факультету – це свято багатьох учених, які своїми здобутками примножували і примножують його славу, студентів, якими завжди пишається університет, тисяч випускників, які заклали основи сучасного обличчя факультету тваринництва та водних біоресурсів. За 100 років існування вони зробили гідний внесок у розвиток вітчизняної та світової науки й освіти, стали символом, окрасою галузей тваринництва та рибництва.
 
Колектив університету пишається науковими школами та видатними вченими, які працювали на факультеті в різні роки: П. Д. Пшеничний, К. Б. Свєчин, М. М. Колесник, М. А. Кравченко, І. В. Смирнов, В. А. Нестерводський, Г. О. Богданов та інші. 
 
Найпереконливішим доказом ефективної освітньої діяльності факультету є успіхи його випускників, які відомі в Україні та за її межами. У різні часи вони займали високі посади у державі. Серед них віце-прем’єр-міністр, президент НААН України, Герой України М. В. Зубець, віце-президент НААН України В. П. Буркат, міністр аграрної політики України, Герой України Ю. Ф. Мельник, голова Полтавської обласної державної адміністрації Є. Ф. Томін та багато інших.
 
Випускники факультету, а це і проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк та начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, і сьогодні займають знакові посади в університеті та працюють на його благо. Приємно зазначити, що за останні роки науково-педагогічний колектив став лідером інновацій в НУБіП України, розвитку і зміцнення навчально-наукової бази.
 

Високий професіоналізм, творчий потенціал і самовіддана праця науково-педагогічного колективу факультету тваринництва та водних біоресурсів під керівництвом декана Руслана Кононенка – запорука подальшого підвищення якості підготовки фахівців.

Вітаємо колектив зі славним 100-річним ювілеєм!

Ректорат,
первинна профспілкова організація НУБіП України

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook