«Голосіївська палітра» робить життя барвистим!

6 жовтня 2021 року
     Палітра – це незамінний атрибут кожного художника,   інструмент,  який допомагає експериментувати,  створювати відтінки, тони та напівтони... І не важливо, чи Ви вперше беретесь до малювання, чи уже досвідчений майстер своєї справи, палітра стане дзеркалом Вашого  творчого стилю, відобразить Ваш колорит, експресію чи педантичність.
         Мабуть, для того, щоб показати, як можна відобразити «колорит» кожного студента, назвою художньої студії на кафедрі культурології нашого університету стала «Голосіївська палітра». Вивчити основи образотворчого мистецтва (поняття про композицію, колорит, перспективу тощо), ознайомитися з видами і жанрами образотворчого мистецтва, опанувати різноманітною технікою малювання та унікальним мистецтвом - мистецтвом ікебани – такі завдання студії.  Але ж є ще художнє мистецтво слова! І це – також «Голосіївська палітра», адже її керівник доцентка кафедри культурології  Ярина Пузиренко вміє відчувати слово  і навчити, як це можна зробити. 
         Талант вихованців Ярини Василівни нещодавно був відзначений Грамотою ювілейного 5-го Міжнародного літературно-музичного конкурсу  «Фестиваль на Поштовій»:
 
 
         «Сьогодні неочікувано прийшла грамота з фестивалю «Причал на Поштовій»! Дякую Вам, Ярино Василівно, за підтримку та мотивацію до участі в таких творчих заходах. З Вами моє студентське життя стає барвистішим», - написала учасниця студії Анастасія Скуба. На Фестивалі була представлена її поезія про мистецтво:  
 
Шелест сухого листя
Уперемішку з вітром.
Гілки дерев сплелися,
Давно забули про квіти.
 
Нитки дощу перлисті.
Мереживо павутинок.
Вата туманів імлистих.
Намисто з груш і родзинок.
 
Сіре пошарпане небо.
Жовто-зелений килим.
Усі свої акварелі
Осінь змішала щиро.
 
Мазки сміливі і щедрі.
Імпресіоністська манера.
У генія такий жереб –
Вмирати яскраво треба.
 
         А «Голосіївська палітра» готується до нових перемог! 
 
         Незабаром – міський огляд творчості. Успіху вам!
 
Ірина Майданюк,

завідувач кафедри культурології

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook