Моніторинг показників розвитку наукової діяльності підрозділів – запорука своєчасного реагування на кризові явища та прийняття оптимальних рішень на всіх рівнях

22 вересня 2021 року
     21 вересня 2021 року відбулося чергове зібрання Координаційної ради з питань науково-технічної діяльності.
 
     Голова ради Вадим Кондратюк відкрив засідання та акцентував увагу на неухильному виконанні наказу ректора № 384 від 20.04.2021 р. про залучення коштів до спеціального фонду за бюджетною програмою 2201040 та про оптимізацію структури управління науковою діяльністю.
     Далі, засідання відбувалося за порядком денним. Першим розглядалося питання щодо оцінювання ефективності проведення наукової діяльності у підрозділах університету. Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко презентував методику, яка базується на шести основних показниках, що відображають обсяги фінансування за спеціальним та загальним фондами, публікаційну активність, ефективність підготовки аспірантів та докторантів, результативність студентської наукової діяльності. Розроблену та представлену методику оцінювання ефективності проведення наукової діяльності у підрозділах університету було рекомендовано представити для використання кадровою комісією університету.
 
     Світлана Більська, начальник планово-фінансового відділу НДЧ, доповіла про стан використання бюджетних коштів по НДР та надходження коштів до спеціального фонду у 2021 році. У виступі відзначалося зростання витрат на закупівлю товарів і послуг, що свідчить про підвищення активності науковців за цим напрямом діяльності у зв’язку із наближенням кінця бюджетного року. Доповідь Світлани Більської доповнила начальник відділу патентно-ліцензійної, винахідницької та раціоналізаторської роботи Тетяна Герасимова. Вона коротко розповіла про поточний стан використання бюджетних коштів по НДР, запланованих на створення охоронних документів інтелектуальної власності.
 
     На Координаційній раді була заслухана та обговорена наукова доповідь доцента кафедри генетики, селекції і насінництва, кандидата сільськогосподарських наук Віталія Жемойди. Промова відображала світовий та вітчизняний стан генетичного та сортового різноманіття рослин як основи безпеки нації. Тема презентована Віталієм Жемойдою викликала неабиякий інтерес серед присутніх науковців. В обговоренні виступили доктор економічних наук, професор Микола Талавиря, доктор ветеринарних наук, професор Дмитро Засєкін, доктор географічних наук, професор Іван Ковальчук. Члени зібрання визнали ґрунтовність та важливість піднятої проблематики та рекомендували винести доповідь Віталія Жемойди «Генетичне та сортове різноманіття рослин як основи безпеки нації» на обговорення вченої ради університету.
     Щодо затвердження до друку монографій та рекомендацію їх на розгляд вченої ради НУБіП України доповіла Вікторія Мельник, т.в.о. начальника відділу науково-технічної інформації. Після короткого обговорення члени ради ухвалили передати усі заявлені за переліком монографії на розгляд вченої ради університету для затвердження їх до друку.
 
     На завершення засідання Координаційної ради присутні заслухали начальника науково-організаційного відділу Вікторію Самсонову про затвердження звітів про наукову роботу стипендіатів КМУта розглянуто інші питання.
 
 
 

Вікторія Самсонова,
Вчений секретар Координаційної ради
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook