Валентина Василюта: «від Добра-добра не шукають!» – вибираю тільки НУБіП і магістратуру – харчові технології!

18 липня 2021 року

     Мене звати Валентина Василюта. Я успішно завершила бакалаврат НУБіП України на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК за спеціалізацією "Технології зберігання та переробки водних біоресурсів".

 

      — Чи продовжуватимете навчання в магістратурі?

— Для мене магістерський диплом — це величезний вклад у власний розвиток. Цей освітній рівень без перебільшень відкриє нові можливості і зробить мене більш конкурентоспроможною на профільному ринку праці. Я планую вступати в магістратуру за своїм професійним напрямом – харчові технології. Чому саме ця спеціальність? Харчування – це невід’ємна частина нашого життя, необхідна, як повітря, що приносить море задоволень, робить нас працездатними, здоровими і щасливими. Цій сфері завжди приділялася найпильніша увага, а фахівці в галузі організації харчування і виробництва харчових продуктів завжди мали і матимуть високий соціальний статус. Фахівець з галузі харчових технологій має можливість займатися виробничо-технологічною, організаційно-керівною, проектно-конструкторською, управлінською діяльністю на підприємствах харчової та переробної промисловості. Саме таких висококласних фахівців готують в НУБіП України. Університет має потужну базу для різноманітних наукових досліджень, у тому числі і на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК є сучасні та потужні лабораторії з новим обладнанням.

 

     — Чи маєте вже якісь плани після закінчення навчання?

— З магістерською освітою відкривається більше професійних можливостей знайти роботу за фахом і побудувати свою кар'єру. З нею завжди відкриті кордони інших країн, адже підтвердивши магістерський диплом в Європі, я зможу отримати закордонний досвід роботи або продовжити освіту за різними дослідницькими програмами. Тому після навчання я хочу працювати за своєю спеціальністю, і стати дійсно хорошим висококваліфікованим технологом на харчовому підприємстві.

 

      — Розкажіть свої враження від складання ЄВІ?

— Враження досить змішані тому що, з одного боку, вже хотілося скласти ЄВІ, щоб це пройти і відпустити, а з другого – було важко, бо кожне завдання вирішує як мінімум, яким буде твій майбутній рік. На мою думку, запорука успішного складання ЄВІ – це, звичайно, хороша підготовка. Але це лишень 50 відсотків успіху, а ще 50 – це психологічна готовність до іспиту. Не потрібно надмірно перевантажувати себе матеріалом. Особливо напередодні тестування дуже важливо добре відпочити, щоб налаштуватися на складання іспиту.

 

Розмову вела

доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів

Наталія Голембовська

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook