Землевпорядники успішно розпочали навчальну практику з дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування»

14 червня 2021, 9:04

    Незмінним способом закріплення теоретичних знань слугує навчальна практика. Вона у різноманітних куточках міста Київ та за його межами залишає позитивні спогади про командну роботу, взаємодію с викладачами та сучасними професійним обладнанням.


    Традиційно після екзаменаційної сесії для студентів 3 курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» розпочалась навчальна практика із дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування», яка триватиме із 14.06.2021 до 25.06.2021. Керівниками практики відповідно до наказу закріплені викладачі кафедри управління земельними ресурсами доц. Бутенко Євген Володимирович та старший викладач Колісник Григорій Миколайович.
 


    Метою практики із фотограмметрії є вдосконалення та закріплення практичних навичок роботи з геодезичним та фотограмметричним приладдям, БПЛА, обробкою матеріалів аерофотознімання та складання різноманітних цифрових моделей місцевості або інших об’єктів знімання.
    Згідно зі встановленими правилами, перед початком навчальної роботи, було проведено первинний інструктаж із техніки безпеки. Окрім цього, студенти випробували GNSS приймачі Leica 1200, з якими будуть працювати під час виконання польових робіт.



    Навчальна практика умовно поділяється на два етапи: польові та камеральні роботи. Базою для проведення польових робіт виступає ВП НУБіП «Боярський коледж екології та природних ресурсів», а для камеральних робіт ННВЛ «Автоматизованих систем управління земельними ресурсами».

 

    Не зважаючи на те, що переважна частина навчального семестру для 3 курсу проходила у дистанційному режимі, студенти із задоволенням активно долучаються до виконання завдань керівників практики та робіт передбачених робочою програмою навчальної практики із «Фотограмметрії та дистанційного зондування».
    У сучасному світі необхідно бути готовим до різноманітних викликів, а навчальна практика із «Фотограмметрії та дистанційного зондування» сприяє отриманню необхідних та сучасних знань про дистанційні методи дослідження землі, сучасне обладнання, в тому числі БПЛА та програмні засоби для обробки великих масивів даних про земельні ресурси, природні та інші явища за допомогою використання безпілотних технологій, аерофотознімання чи дистанційних методів зондування.


 

Ст. викл. кафедри управління земельними ресурсами Колісник Г.М.,
студентка 3 курсу факультету землевпорядкування Матейченко Анастасія

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook