Підсумки перегляду навчальних дисциплін на факультеті землевпорядкування

22 квітня 2021, 9:05

    В межах заходів щодо моніторингу та перегляду освітньо-професійних та освітньо-наукової програм з метою забезпечення якості  надання освітніх послуг відбулися  розширені онлайн-засідання кафедр факультету землевпорядкування за участі гарантів бакалаврської та магістерської освітньо-професійних програм, стейкголдерів, на яких розглянуто зміст робочих програм дисциплін, їх важливість у формуванні компетенцій майбутніх фахівців спеціальності "Геодезія та землеустрій".

    З 9 по 15 квітня на кожній кафедрі відбулися розширені онлайн-засідання за участі комісії факультету у складі голови – Тараса Євсюкова, д-ра екон. наук, професора, декана факультету землевпорядкування; членів комісії: Івана Ковальчука, д-ра геогр. наук, професора, завідувача кафедри геодезії та картографії, гаранта освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»; Андрія Мартина, д-ра екон. наук, професора, завідувача кафедри землевпорядного проектування, гаранта освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»; Олександра Шевченка, к.е.н., доцента, заступника декана факультету землевпорядкування з навчальної та виховної роботи; секретаря/координатора Олени Малашевської, к.е.н., ст. викладача кафедри геодезії та картографії; Анатолія Полтавця, голови Всеукраїнської саморегулівної організації «Асоціація фахівців землеустрою України», ГО «Земельна спілка України» Андрія Кошиля, генерального директора компанії «Кайлас» Андрія Галайди, науково-педагогічних працівників кафедр, студентів бакалавратури та магістратури.

 

 

 

 

    Про зміст Робочих програм дисциплін, їх місце в освітній програмі, вміння, знання, компетенції, які отримує здобувач вищої освіти при їх вивченні, унікальність чи особливості РП дисциплін відносно таких дисциплін в інших університетах України і зарубіжжя, наявність атестованих ЕНК, останні вдосконалення змісту робочих програм цих дисциплін доповіли ведучі викладачі кафедр.

 

 

    Гаранти бакалаврської та магістерської освітньо-професійних програм відмітили актуальність дисциплін, їх відповідність  освітньо-професійній програмі "Геодезія та землеустрій", високий рівень підготовки програм дисциплін.

    З урахуванням обговорення, Головою та гарантами програм, членами комісії з оцінювання навчальних дисциплін надано рекомендації щодо вдосконалення робочих програм:

  • Поновити тематику лекцій з урахуванням зміни законодавства та нормативів,  актуальних проблем та останніх тенденцій розвитку галузі, відповідності практичним завданням, які ставляться перед фахівцем спеціальності "Геодезія та землеустрій" в сучасних умовах;
  • Вказати та уточнити компетенції, які формуються у майбутніх фахівців спеціальності "Геодезія та землеустрій";
  • Оновити рекомендовані джерела літератури, розширити їх перелік іноземними джерелами;
  • Показати переваги та особливості навчальних програм порівняно з іншими ЗВО та навчальними закладами інших країн;
  • Контролювати відсутність повторень при викладанні усього спектру дисциплін освітньо-професійних та освітньо-наукової програм факультету землевпорядкування.
  • Акцентувати увагу на сильних сторонах викладання дисциплін, відобразити це у Робочих програмах.

 

Старший викладач кафедри геодезії та картографії,

Олена Малашевська

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook