Миколаївська область: протягом доби вогнеборці ліквідували 8 пожеж на відкритій території

30 березня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 На території Миколаївської області з початку поточного року зареєстровано 128 пожеж у природних екосистемах (у 2020 році - 155) на загальній площі 42 га (у порівнянні з 2020 р. - зменшення площі на 17,4%). В переважній більшості, спричинили пожежі - необережне поводження з вогнем та підпали.

Протягом доби, 28 березня, підпорядковані підрозділи Головного управління ДСНС України у Миколаївській області загасили 8 пожеж сухостою. Горіли: суха трава та очерет на відкритих територіях: смт Криве Озеро, с. Михайлівка Врадіївської селищної ради Первомайського району, с. Ракове Вознесенської ОТГ, с. Кумарі Кам'яномостівської ОТГ та м. Первомайськ Первомайського району області, а також у м. Миколаєві (3 пожежі) на загальній площі 5,31 га. Спричинили пожежі - необережне поводження з вогнем та підпал.

На всі випадки забезпечено оперативне реагування чергових караулів державних пожежно-рятувальних частин, загалом працювало 10 одиниць техніки та 38 осіб ДСНС.

Рятувальники Миколаївщини звертають увагу громадян на те, що 17 березня в Україні набув чинності закон, який забороняє орендарям спалювати залишки рослин. Забезпечення пожежної безпеки покладається на:

- власника земельної ділянки та іншого об’єкта нерухомого майна;

- наймачів (орендарів) земельної ділянки та іншого об’єкта нерухомого майна, якщо це обумовлено договором оренди;

- керівника (керівників) суб’єкта господарювання.

Зміни передбачено Законом № 1259-IX щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, на торфовищах та землях інших категорій. Встановлено обов’язок землекористувачів:

- не допускати випалювання сухої рослинності або її залишків із порушенням порядку, встановленого Мінприроди;

- обкошувати (з прибиранням скошеного) та оборювати земельні ділянки, прилеглі до торфовищ, полезахисних лісових смуг, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, у смугах відведення автомобільних доріг і залізниць.

Особи, винні у випалюванні сухої рослинності або її залишків із порушенням порядку, який встановило Мінприроди, в прибережних захисних смугах та на островах, несуть відповідальність за порушення водного законодавства.

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/122421.html

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook