ЗМІНА КЛІМАТУ: ДО ЧОГО ГОТУВАТИСЯ УКРАЇНСЬКІЙ АКВАКУЛЬТУРІ

1 березня 2021 року

      Останні роки характеризуються значним погіршенням екологічної ситуації на водоймах різного типу, що викликано глобальним потеплінням. Даній проблемі сьогодення був присвячений вебінар: «Зміна клімату: до чого готуватися українській аквакультурі», який відбувся 25 лютого 2021 року у форматі ZOOM – конференції, де прийняли участь більше 80 учасників, в тому числі науково-педагогічні працівники кафедри гідробіології та іхтіології факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. Організаторами вебінару виступили «Програма USAID з аграрного і сільського розвитку АГРО» та Методично-технологічний центр з аквакультури. Метою вебінару було проінформувати учасників про ризики аквакультури, що є наслідками змін клімату та приклади адаптації української аквакультури до нових умов господарювання.

    У рамках програми вебінару доктор біологічних наук Наталія Матвієнко змістовно розповіла про вплив змін клімату на поширення хвороб у коропівництві.

    Про практичні рекомендації суб’єктам аквакультури: як адаптувати аквакультурний бізнес до наслідків глобального потепління детально розповів кандидат біологічних наук Павло Кутіщев.

      Навів багато прикладів з власного досвіду щодо адаптації до наслідків змін клімату в ставовому рибництві Іван Чернишук (Черкаська обл.).

     Доповіді викликали надзвичайне зацікавлення і активну дискусію учасників вебінару, щодо проблеми змін клімату, як в Україні так і у світі.

Дякуємо організаторам за надану можливість прийняти участь у вебінарі!

Алевтина Базаєва, Аліна Макаренко
викладачі кафедри гідробіології та іхтіології
НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook