В гуртожитку № 2 відбулася зустріч зі студентами-іноземцями, які навчаються на факультеті аграрного менеджменту

22 лютого 2021 року

   З метою здійснення супроводу іноземних студентів, які навчаються на факультеті аграрного менеджменту в НУБіП України організовуються зустрічі з представниками адміністрації факультету. Такі заходи допомагають у неформальній обстановці краще зрозуміти потреби та побажання студентів-іноземців із різних країн світу, провести опитування щодо рівня освітнього процесу, виявлення проблем, врахування в майбутньому пропозиції тощо.

   Курс факультету аграрного менеджменту спрямований на щорічне збільшення кількості іноземних студентів.  Представники різних країн світу, зокрема, Конго, Алжиру, Гвінеї, Кот-д-Івуару та інших країн приїжджають, щоб опанувати управлінську спеціальність  у НУБіП України. 
Зрозуміло, що студенти-іноземці, перебуваючи далеко від Батьківщини, потребують супроводу під час навчання та проживання на території України. У зв’язку з цим, деканом факультету аграрного менеджменту Анатолієм Остапчуком поставлено завдання організації координаційних зустрічей з іноземними студентами.
   20 лютого 2021 року в читальному залі гуртожитку № 2, де разом зі студентами- українцями проживають студенти-іноземці, відбулася одна з таких зустрічей за участі декана факультету Анатолія Остапчука, заступника декана Лариси Карпенко та доцента кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Катерини Алексеєвої. 
   Питаннями, що були обговорені, стали: організація навчального процесу, умови проживання в гуртожитку,  дозвілля студентів. Студенти висловили свої загальні враження від навчання та проживання в Україні, а також  рівня викладання дисциплін англійською мовою безпосередньо на факультеті. Варто відзначити, що, в цілому, студенти є задоволеними: викладачі факультету, залучені до викладання у іноземців, забезпечили навчально-методичними матеріалами на англійській мові відповідно до робочих програм своїх дисциплін. Втім, загальний рівень викладання фахових дисциплін англійською мовою в окремих випадках вимагає покращення. 
   У ході зустрічі кожен студент розповів про свою Батьківщину, зокрема, про  особливості національних економічних систем із зазначенням ролі аграрного сектору в них. Студенти-іноземці отримали завдання підготувати відповідні презентаційні матеріали, які будуть представлені на спільних зустрічах зі студентами факультету аграрного менеджменту з України з метою обміну інформацією про економіку, національні традиції, історію та розвиток країн, з яких вони прибули.
   Окрім навчання та проживання, було обговорено питання дозвілля студентів. Багато студентів іноземців професійно займаються спортом, зокрема, футболом, читають різноманітну наукову та художню літературу, мають бажання брати участь в заходах та конференціях факультету.
   Наприклад, студент з Гвінеї Mohamed Diallo займається футболом  з дитинства та відзначає, що недоліком у зимовий період в Україні є, на його думку, неможливість займатись футболом на території кампусу у зв’язку з погодними умовами. 
   Студенти відмітили, що прагнуть опанувати  українську мову, яка для них є складною, проте, спілкування з українськими студентами суттєво допомагає в набутті практичних навичок говоріння. 
   Іноземні студенти також відзначили, що мають друзів та родичів, які уже найближчим часом мають намір приїхати до України та розпочати навчання на факультеті аграрного менеджменту  НУБіП  України.
   Під час координаційної зустрічі було визначено, що наступного разу спільно з українськими студентами буде проведено круглий стіл, де всі учасники продемонструють доповіді за актуальними темами розвитку агропромислового виробництва різних країн, економічного становища та змін, що відбулися під час пандемії.

Лариса Карпенко,
заступник декана факультету
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook