Студенти-першокурсники Ірпінського фахового коледжу зустрілися з українською письменницею Світланою Талан та передали волонтерську допомогу українським військовим

23 лютого 2021 року
     17 січня циклова комісія гуманітарних дисциплін провела виховну годину «Бачити серцем»,присвячену Міжнародному дню рідної мови, який відзначається 21 лютого, починаючи з 2000 року.

     Мова – найнезбагненніший і найдосконаліший із феноменів людського суспільства. У світі немає нічого такого, чого не можна б було означити словами. Чим багатша нація духовно, тим глибша мова. У рамках виховної години відбулася онлайн-зустріч студентів груп першого курсу з лауреатом всеукраїнських літературних конкурсів, українською письменницею Світланою Талан.

     Світлана Талан – одна із найвідоміших сучасних українських авторок, пише у жанрі «реальної історії», входить у трійку найпопулярніших авторок за версією журналу «Фокус» та має звання «Золотого письменника України». Головна героїня її книжок – жінка-українка, сильна духом, зворушлива, ніжна, чуттєва, яка іноді помиляється, але її завжди веде за собою кохання: до чоловіка, до дітей, до Батьківщини. Романи «Оголений нерв», «Не вурдалаки», «Матусин оберіг», «Букет улюблених квітів» та інші читаються на одному подиху та відображають реалії життя.
     Студенти із задоволенням брали участь у діалозі з письменницею, обговорювали її творчі досягнення. Слухали живу розповідь про життя і смерть, зраду близьких людей, нерозуміння найрідніших, і, звичайно, про любов.

     Світлана Талан також активно займається волонтерською діяльністю. Зокрема, нею були анонсовані Всеукраїнські акції по збору книжок для бійців і започатковані бібліотечки у зоні виконання завдань ССО, вона збирає і відвозить в зону ССО подарунки захисникам, проводить з ними зустрічі. Студенти коледжу у Всесвітній день спонтанного прояву доброти, який відзначають 17 лютого, також долучилися до цієї акції, зібрали та передали українським військовим не тільки смаколики, ліки, бібліотечку творів сучасних українських письменників, але й частку свого серця у вітальних листівках та малюнках.

  

Олена Куракіна,
голова циклової комісії гуманітарних дисциплін
Ірпінського фахового коледжу

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook