КРУГЛИЙ СТІЛ «ВОДНО-БОЛОТНІ УГІДДЯ І ВОДА»

10 лютого 2021 року

    8 лютого до Всесвітнього дня водно-болотних угідь в коледжі, проведено круглий стіл «Водно-болотні угіддя і вода». Основою для цієї дати стала Рамсарська конвенція, підписана 02 лютого 1971 року (набрала чинності для України 15.11.1997).

      До водно-болотних угідь відносять всі поверхневі води материків та островів, а також морські акваторії, глибина яких під час відпливу не перевищує 6 метрів. Здається їх багато, мільйони гектарів… Але цитати: «З 1900 року 64 % водно-болотних угідь світу зникли» та «З 1970 до 2010 року популяції прісноводних видів тварин і рослин зменшилися на 76%» приголомшують. Як так? Пригадайте скільки водно-болотних угідь осушено лише навколо Ніжина. Тому так важливо збагнути необхідність зваженого природокористування ще під час навчання. Щоб наші студенти, ставши спеціалістами, працювали без зайвої шкоди природі.

       Круглий стіл організували викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Олександр Микула та Ірина Савченко. Олександр Микула познайомив присутніх із поширенням та значенням водно-болотних угідь, багатством водно-болотних угідь Міжрічинського парку та проблемами, пов’язаними із нестачею прісної води. На круглому столі, студентка групи ОН201 Лозицька Яна познайомила присутніх із біорізноманіттям водних об’єктів, виступивши з доповіддю «Тварини водно-болотних угідь». Студент групи АН201 Данил Сівак із доповіддю «Дослідження антропогенного впливу на гідроекологічний режим річки Остер в межах міста Ніжина  Чернігівської області» представив результати аналізу питання як покращити Остер в межах міста Ніжина.

      Студенти із цікавістю слухали доповіді, які охоплювали широкий спектр проблем сьогодення.
 
Ірина Савченко, Олександр Микула, викладачі
циклової комісії загальноосвітніх дисциплін

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook