Максимально відкриті для нас: компанія DroneUA приймає участь у відкритих лекціях із «Фотограмметрії та дистанційного зондування»

23 жовтня 2020 року
Кафедра управління земельними ресурсами

 

Вже вдруге, студенти третього року навчання факультету землевпорядкування мали можливість познайомитись із потенційним роботодавцем.

Доцент кафедри управління земельними ресурсами Бутенко Євген Володимирович, провів лекцію, на яку запросив гостя Линдрика Андрія – представника компанії DroneUA. Такі зустрічі позитивно впливають на перспективи пошуку перших місць працевлаштування та орієнтацію студентів на перспективні напрями роботи.

Представник компанії залюбки розповів про сферу їх діяльності, насамперед вона є національним дистриб'ютором комерційних і промислових рішень компанії Parrot, програмного забезпечення Drone Deploy і Pix4D на території Східної Європи, а також виступають імпортером і дистриб'ютором комерційного обладнання та промислових рішень компанії DJI.

У презентації були розкриті основні принципи та етапи роботи, від отримання даних за допомогою дронів, до їх публікації та поширення для прийняття управлінських рішень. Навів ілюстрації для наочності, показавши хмару точок, mesh-поверхню, інтеграцію тривимірних даних, як відбуваеться нагляд за процесом виконання робіт, і ортофотоплан. Дав розглянути сфери застосування дронів у різних видах робіт.  Також звернув увагу студентів на переваги використання БПЛА, а саме: знімають швидше і охоплюють більшу площу території, мають можливість отримати необхідну інформацію про ділянку без фізичних перешкод, мають високу деталізацію зображення і виконують знімання з безпечної відстані.

 

 

Під час зустрічі, студентам було представлені будова та характеристики найбільш популярних дронів, сенсорів, програмного забезпечення Наприклад, DJI Mavic 2 Pro; DJI Phantom 4 Pro V2.0; DJI Phantom 4 RTK; промислові дрони DJI Matrice 200 Series.

Окремо була розглянута комерційна лінійка платформи Matrice 300 RTK, на створення якої DJI надихнули сучасні авіаційні системи. Ця платформа дає можливість використовувати розширені можливості штучного інтелекту і систему виявлення і позиціонування в 6 напрямках. Дрон задає новий стандарт якості, поєднуючи інтелектуальні функції з високою продуктивністю і неперевершеною надійністю. Також було проведено огляд продуктивності платформи Matrice 300 RTK і її характеристики.

Також студентам було продемостровано високоінтегровану, економічну і просту у використанні систему LiDARDJI L 1, що у поєднанні з DJI M300 RTK і DJI Terra, DJI L 1 являє собою високоефективне рішення LiDAR  для отримання тривимірної хмари точок в реальному часі для забезпечення високої точності і детальної реконструкції.

 

 

Наприкінці виступу, Андрій Линдрик відповів на питання студентів і зазначив, що компанія DroneUA має найбільшу в Україні базу аеродронів. І радо повідомив, що має бажання створити колаборацію зі студентами, що бажають співпрацювати. Тобто студетнти за бажанням можуть зв’язатися з компанією через сайт і спробувати себе у сфері пілотування, сільскогосподарському напрямі і т.д., що є прекрасною можливістю здобуття фаху у даній сфері.

Бутенко Євгеній,

доцент кафедри управління земельними ресурсами

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook