Практичні і лабораторні заняття у студентів першокурсників факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

9 жовтня 2020 року
     Навчання першокурсників триває вже третій тиждень. За ці тижні студенти вже були присутніми і на лекціях, і на практичних та лабораторних заняттях. Всі вони з зацікавленістю ходять на пари. Все нове, як завжди викликає неабияку зацікавленість.

     Сьогодні на лабораторних заняттях з дисципліни «Неорганічна і біонеорганічна хімія» студенти спеціальності 101 «Екологія» вивчають «Електролітичну дисоціацію» і виконують лабораторну роботу «реакції в розчинах електролітів» під керівництвом доцента Тетяни Ущапівської. Студенти завжди з нетерпінням чекають дану дисципліну, адже кожен раз вони дізнаються щось нове.

  

  

     Практичне заняття з дисципліни «Контроль бур’янів» у студентів скороченого терміну спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» завжди викликає зацікавленість, оскільки саме завдяки ній вони набувають навички, які притаманні фаховим спеціалістам. Доцент Тетяна Чернега розповідала про основні види бур’янів на посівах соняшнику. Жваву дискусію у студентів викликало обговорення бур’яну вовчок гілястий, який в Україні відноситься також і до класу карантинних бур’янів, контроль за поширенням якого повинен бути обов’язковим.

  

     Однією із перлин освітнього процесу на першому курсі для наших першокурсників спеціальності 162 Біотехнології та біоінженерії є лабораторні роботи з дисципліни загальна біотехнологія. Зі слів Довженко Євгенії ми почули, що студенти своїми руками здійснювали одержання стерильного посадкового матеріалу досить популярних і головне смачних сільськогосподарських культур, зокрема огірків, редису, гарбузу. «Ви бачили дані культури в пробірках, ми ще ні!» Для виконання даної роботи на попередніх заняттях нами було освоєно методи стерилізації лабораторного посуду, ламінарного боксу, рослинного матеріалу, приготоване живильні середовища. Неймовірно цікаво який буде результат! Чи у всіх вдасться отримати стерильні рослини, оскільки за словами асистента кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Богославець Віталіни, лише за дотримання правильної технології буде позитивний результат.

  

     Незважаючи на складні та та непердбачувані умови цього навчального року, студенти факультету проявляють тверду волю до освоєння нових знань і з задоволенням відвідують пари.

 

Валерія Бондарь, Петро Дрозд,
заступники декана факультету
захисту рослин, біотехнологій та екології

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook