«Наш НУБіП – те, що нам треба!..»

4 жовтня 2020 року

 …Тиждень вчимося, а вже цікаво!.. Ось і 1 жовтня, звичайна, здавалося б пара перетворилася у справжню, першу у нашому творчому житті, прес-конференцію, яка дала нам змогу відчути себе справжніми журналістами. Вона розпочалася вступним словом викладача журналістських дисциплін Івана Чижа, який вирішив провести зустріч з особливою для нас гостею, аби змотивувати, як перший, так і другий курс до практичного навчання і наполегливої праці протягом року. До нас завітала Людмила Смик, студентка другого курсу та водночас редактор дайджесту – альманаха «Проба пера», який щойно побачив світ у видавничому центрі університету і був презентований на цьому занятті та вручений кожному першокурснику і дуже нас зацікавив.

     З великим інтересом слухали ми фактично нашу ровесницю, котра, одначе, всього за рік навчання набула не тільки знань, але й професіоналізму, редагуючи досить вагому колективну творчу працю своєї групи, яка була організована за канонами редакційного колективу, та встигла навіть попрацювати у спортивному виданні і здобути кілька вагомих спортивних перемог міжнародного рівня, як майстер спорту України зі спортивного орієнтування.

     Як це їй вдається поєднувати з навчанням і що особливого є у НУБіП , котрому Людмила віддала перевагу навіть перед КНУ ім. Т. Г. Шевченка, куди проходила за балами? – такий основний зміст більше двох десятків запитань що прозвучали на прес-конференції. А ще першокурсники цікавилися практичною організацією творчої колективної роботи, яку доведеться виконати і їм, готуючи спеціальні творчі завдання за курсом предмету «Вступ до спеціальності. Основи журналістики» та працюючи навчальними групами, модельованими під редакційні колективи.

  

  

     Ми почули цікаву історію про усі труднощі, взаємопідтримку, мотивацію…Отримали багато порад, зрозуміли, що майбутньому журналістові потрібно багато читати, починати дивитися новини та дізнаватися, що цікавого відбувається навколо нас і у світі. «Ти – журналіст, ти маєш бути в курсі усіх подій!», – наголосила Людмила. А ще підкреслила: «Жоден не стане журналістом, доки не почне писати. Тільки так ваша професійність буде зростати».
     Іван Сергійович додав: «Університет дає знання, а практика творить із тебе журналіста!» і неочікувано, як для нас, так і для Людмили Смик запропонував їй стати творчим куратором першокурсників. Людмила з радістю погодилася працювати та давати поради своїм колегам і наголосила на обов‘язково дружній та колективній роботі. А також дала певні настанови щодо відвідування пар та аудиторної роботи: «Говорити голосно, чітко, впевнено. Не відкладати роботи і дедлайни на потім!».

  

  

     … Ще довго того дня ми були під враженням цього особливого заняття та дійшли колективного висновку: наш НУБіП – те, що нам треба! Журналістика – наш усвідомлений вибір.

Лілія Кузьменко,
студентка першого курсу гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook