На кафедрі ветеринарної гігієни ім. А.К. Скороходька заняття проходять почергово - у лабораторії та на свіжому повітрі з дотриманням правил карантину

10 вересня 2020 року
     Проблема охорони і використання джерел водопостачання в Україні пов'язана як з обмеженими запасами прісної води, так і нерівномірним її розподілом. Недоброякісна вода при напуванні тварин може привести до виникнення багатьох захворювань. Питання охорони здоров'я тварин і є головним лейтмотивом при вивченні курсу «Гігієна тварин».

     7 вересня 2020 року лабораторні заняття для студентів 1 групи 3 курсу ФВМ були присвячені саме оцінці якості питної води для тварин, які провели професор Засєкін Д.А. і аспірант Шевченко О.Б.

Перша половина заняття була проведена у лабораторії кафедри. Студентами було відпрацьовано визначення хімічних домішок у воді. Зокрема було визначено:

  1. Реакцію води.
  2. Окиснюваність води.
  3. Вміст аміаку і амонійного азоту у воді.
  4. Вміст азот нітратів у воді.
  5. Вміст азот нітритів у воді.
  6. Вміст сульфатів у воді.
  7. Вміст заліза у воді.

Друга половина заняття була присвячена "Санітарно-топографічному обстеженню вододжерела"Зокрема студенти провели санітарно-топографічне обстеження одного з Дідорівських ставків.
Студентам було поставлено завдання по визначенню:
1) Місцезнаходження ставка.
2) Розміри ставка.
3) Грунт дна і стінок ставка та його утворення.
4) Джерело живлення ставка.
5).Матеріал греблі.
6) Висоту підпори води.

Також у реальних умовах вододжерела було відпрацьовано методи визначення фізичних властивостей води: температури, запаху, колірність, прозорість, каламутність тощо.

Приємним і несподіваним був візит заступника декана Деркача С.С. на ставок з метою контролю проведення такого роду занять на відкритому повітрі.
Зазначимо, що студентам сподобалось така мотивація до занять кафедри, група була поділена на 5 підгруп, у яких студенти один поперед іншого спішили звітувати про виконання поставлених викладачем завдань.

 

Дмитро Засєкін,
професор
Олексій Шевченко,
аспірант кафедри

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook