Про роботу педагогічної ради коледжу

27 червня 2020 року

 

126 червня відбулося останнє в цьому навчальному році засідання педагогічної ради коледжу. Воно відбувалося онлайн на платформі CiscoWebex.
2

Директорка Світлана ПИЛИПИШИН розпочала засідання із привітання працівників коледжу, ювілярів останніх місяців:

  1. Тетяни Федуняк;
  2. Мирослави Семеген;
  3. Надії Гугляк;
  4. Володимира Гаховського;
  5. Олега Андрусяка;
  6. Дмитра Корнійчука;
  7. Роксолани Ломницької.

345678Далі слова вдячності було адресовано студентам коледжу, учасникам Бережанської філії Тернопільського обласного відділення Малої академії наук України (саме за свою роботу в Малій академії вони були нагороджені відзнаками):

  1. Святослав ЛУГОВИЙ - дипломом І ступеня, переможець ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Тернопільського обласного комунального територіального відділення Малої академії наук України, секція – аерофізики та космічних досліджень;
  2. Юрій ЦЕПЛІЦЬКИЙ - дипломом ІІ ступеня, переможець ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Тернопільського обласного комунального територіального відділення Малої академії наук України, секція – екологічно безпечних технологій та ресурсозбереження;
  3. Андрій КУХАРУК та Юрій ЦЕПЛІЦЬКИЙ - фіналісти конкурсу «Всеукраїнський Юнацький Водний Приз 2020» в рамках міжнародного конкурсу «Stockholm Junior Water Prize» (представили спільну роботу «Використання вакуумного водоструменевого насосу для стиснення сміття»).

9101112Окремо Світлана ПИЛИПИШИН висловила подяку науковому керівнику Віктору ДВОРСЬКОМУ, вчителеві Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2. Молодим науковцям побажала міцного здоров’я та плідної праці. Директорка завершила привітання словами Григорія Сковороди – «Займайтеся сродною працею».

Далі засідання педради відбувалося за порядком денним.

Світлана ПИЛИПИШИН доповіла про підсумки діяльності навчального закладу за період карантину та навчального року в цілому, акцентувавши увагу на завданнях, виконаних за цей період. Коледж пройшов І етап акредитації освітньої програми «Автомобільний транспорт». Доповідачка висловила подяку усім залученим працівникам, які допомагали з організацією та проведенням зустрічей з експертною комісією. Та наголосила, що це не є приводом для «розслаблення», оскільки з 2022 року нас чекає акредитація з усіх освітніх програм, початок підготовки необхідно здійснювати зараз, поступово напрацьовуючи потрібне.

Далі доповідачка повідомила про те, що 24 червня 2020 року відбулося підсумкове онлайн засідання вченої ради університету в цьому навчальному році, на якому розглядались і деякі питання життєдіяльності нашого коледжу.

Також директорка розповіла про наказ МОН України від 28 травня 2020 року про зміну назв коледжів на фахові (його підписала Т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій) і роботу, яку має провести коледж щодо приведення в правові рамки всіх необхідних офіційних документів до 1 червня 2021 року.

В НУБіП пропонують з 20 вересня після вступних кампаній 2020 року розпочати роботу відповідно до наказу МОН.

25 червня 2020 року відбулось онлайн засідання ради директорів Тернопільської області, де розглянули низку питань. Особливу увагу акцентували на атестації педагогічних працівників, а також звернулися з колективним листом до Прем’єр-міністра України щодо затвердження державного замовлення для навчальних закладів.

Карантин не є завадою для проведення різноманітних онлайнзаходів, які відбулись в коледжі та за його межами за участі викладачів та студентів:

  • виховна година «Хвилина пам`яті жертв депортації - кримських татар»;
  • участь та перемога студенток у Всеукраїнському конкурсі «Юні таланти»;
  • засідання школи молодого педагога;
  • День Вишиванки з студентами груп ОФП-11М, Е-21М та Е-31М;
  • цікаві замітки до Міжнародного дня біологічного різноманіття, Європейського дня парків, Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням, Дня здорового харчування та відмови від надмірностей у їжі, Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища.

Усі ці заходи несли не лише інформативний, але і виховний характер.

Далі відповідно до порядку денного Світлана ПИЛИПИШИН наголосила на необхідності спільними зусиллями якісно провести вступну кампанію 2020 року. На жаль, цьогорічний прийом абітурієнтів супроводжуватиметься низкою правил і заборон задля дотримання карантинних заходів з метою запобігання поширення пандемії COVID – 19. Наразі є пріоритетним питанням вступу нових студентів в наш навчальний заклад. Необхідно скоординувати профорієнтаційну роботу над вступом учнів, котрі одержали свідоцтва про базову загальну середню освіту. Прийом документів триватиме з 30 червня до 13 липня.

Наступний співдоповідач Петро ЖОВНИЧ доповів про обов’язкову реєстрацію абітурієнтів з супроводжуючими особами з проходженням температурного скринінгу та необхідністю мати засоби індивідуального захисту.

Співдоповідач Степан ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ доповів про офіційні зміни в Умовах прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти (вступ на фахового молодшого бакалавра на основі БЗСО, ПЗСО кваліфікованого робітника та раніше здобутих ступенів молодшого спеціаліста і вищої освіти), а також запропонував затвердити «Правила прийому на навчання до Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України "Бережанський агротехнічний коледж" ОПС "Фаховий молодший бакалавр"» зі змінами, відповідно до наказу МОН України від 03.06. 2020 року № 753, юстованими Міністерством юстиції України 25 червня 2020 року. Шляхом відкритого голосування рішення прийнято одноголосно.

13Далі відповідно до порядку денного Олег КАЛАТАЛО стисло проаналізував звіти циклових комісій та вказав на виправлення деяких помилок в оформленні документації. Також наголосив на тому, що вже зараз треба починати підготовку до акредитацій освітніх програм, що відбуватимуться з 2022 року. Заступник директорки з навчальної роботи підбив підсумки літньої екзаменаційної сесії, вказавши на дрібні недоліки, які однак не завадили провести сесію успішно. Доповідач наголосив педагогічним працівникам, що з нового навчального року ми переходимо на єдину платформу для дистанційного та змішаного навчання – Moodle. Обговорено пропозиції працівників щодо внесення змінн до «Положення про планування та облік роботи педагогічних працівників ВП НУБІП України «Бережанський агротехнічний коледж» на 2020-2021н.р.».

14У «Різному» Сергій ШТОГРИН коротко роз’яснив зміст рекомендацій МОН України щодо впровадження змішаного навчання у закладах фахової передвищої та вищої освіти.

Далі директорка коледжу запропонувала зарахувати як курси підвищення кваліфікації за 2020 рік онлайн навчання педагогічних працівників з вказаним обсягом годин, які підтверджені відповідними сертифікатами та представлені до розгляду на засіданні педагогічної ради. Шляхом відкритого голосування рішення прийнято одноголосно.

Завідувач агромеханічого відділення Ігор БУНЯК закликав здійснювати профорієнтаційну роботу у випускних групах, а також подати необхідну інформацію для створення окремих груп скорочених курсів до 13 серпня.

На цьому засідання педагогічної ради завершилось, а Світлана ПИЛИПИШИН побажала усім міцного здоров’я, хороших та теплих відпусток.

Секретарка педагогічної ради,
Галина ПАНЬКІВ
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook