Доцент кафедри охорони праці та інженерії середовища Тамара Білько: «Про нові можливості цифрового навчання при викладанні дисципліни «Безпека праці» в умовах карантину»

22 квітня 2020 року

   Для вивчення дисципліни «Безпека праці» ми активно користуємось всіма можливостями дистанційної форми навчання. Оскільки пандемія короновірусу відправила навчальні заклади на карантин, ми швидко налагодили зв’язок між всіма студентами, залученими до освітнього процесу. Наш університет був готовий до таких випробувань, тому що в НУБіП України вже багато років впроваджується інструменти дистанційного навчання на базі elearn, у зв’язку з цим ми почали активно працювати з першого дня. Для цього використовували всі можливі інструменти: використовуючи ЕНК на базі elearn, новини для миттєвих повідомлень всім студентам курсу, створення оголошень, створили групи у Вайбер, електронні повідомлення та інструмент для відео конференцій (лекцій) ZOOM або Cisco WebEx, які є дуже зручними для користувачів.

    Кожного разу, відповідно до розкладу занять, планую лекцію в ZOOM і відправляю повідомлення в розділ новини на Elern. В зв’язку з тим, що отримую величезне задоволення від живого спілкування зі студентами, від можливості чути їх голос, бачити їх обличчя та ще й живий контакт - все це додає оптимізму нам всім. Ця програма прекрасно дає нам всі ці можливості реалізувати на практиці.


   Сьогодні недостатньо просто давати завдання, важливо налагодити стабільну роботу та процес навчання, проводити онлайн консультації, активно допомогти студентам засвоїти матеріал та виконати завдання. Все це мотивує студентів, і як результат, вони активно долучаються до занять, крім того чіткий графік занять онлайн - це прекрасна можливість впоратися з тривогою під час карантину.


    На цьому тижні проходили вивчення базового алгоритму надання домедичної допомоги на виробництві. Це дуже важлива тема, цікава для студентів, але теоретично, навіть використовуючи всі можливості та онлайн сервіси вивчити і засвоїти практичні рекомендації, відпрацювати можна лише на обладнанні, тому сподіваюсь, що ми ще обов’язково відпрацюємо засвоєний теоретичний матеріал на манекенах, використаємо автоматичний зовнішній дефібрилятор, кожен зможе навчитися якісно виконувати серцево-легеневу реанімацію, правильно зупиняти критичну кровотечу, тому що ці знання - рятують життя.


   Завдяки організації навчального процесу онлайн, ми зробили максимум для того, щоб навчатися ефективно можна було і не виходячи з дому і розвиваючи такі прекрасні риси як самоорганізація та власна відповідальність.

 

Доцент кафедри охорони праці та інженерії середовища Білько Т.О.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook