Екстраодинарні умови організації навчання на кафедрі менеджменту імені професора Й.С. Завадського

21 квітня 2020 року
За сучасних умов набутий досвід із довготривалого використання навчальної платформи E-learn для інформаційного супроводу освітнього процесу у НУБіП України, безумовно, став у нагоді при організації здійснення дистанційного навчання науково-педагогічними працівниками кафедри менеджменту імені професора Й.С. Завадського.
Зокрема, доцент Наталя Драгнєва упродовж багатьох років  викладацької діяльності успішно використовує навчальну платформу E-learn для реалізації та вдосконалення двостороннього зв’язку зі студентами. Атестовані електронні навчальні курси з таких дисциплін, як «Логістика», «Управління якістю» наповнені найактуальнішою інформацією стосовно теоретичного матеріалу цих предметів, новими цікавими практичними кейсами, завданнями для самостійної роботи, авторськими презентаціями, відеолекціями та багатьма іншими інформативними відеороликами. На початку кожного нового навчального тижня викладачем надсилаються до форуму необхідні завдання для студентів на поточний тиждень.
 
Адаптуючись до нових on-line умов навчання, викладачем успішно використовується також сервіс для проведення відеоконференцій Zoom, а для швидкої передачі інформації великих обсягів - використовуються мобільний додаток Viber та електронна пошта. 
Так, наприклад, за останній двотижневий період, викладачем проведено лекції для магістрів спеціальності «Менеджмент» освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування» з дисциплін «Управління якістю» та «Комплексна система управління якістю товарів та послуг» у контексті розвитку концепції TQM, особливостей створення та впровадження системи HACCP, методів статистичного контролю якості продукції.
 
 
Запис відеолекцій студенти можуть повторно переглянути в ЕНК з цих дисциплін на навчальній платформі E-learn у зручний для себе час і комфортних домашніх умовах.
 
 
Наталею Драгнєвою було організовано семінар «Логістичне забезпечення менеджменту» для студентів 3-го курсу спеціальностей «Менеджмент» та «Маркетинг», до якого залучився експерт-практик з логістики, який очолює відділ зовнішньо-економічної діяльності та логістики однієї з відомих російських компаній.
 
У ході проведення семінарського заняття було висвітлено сучасні світові тенденції розвитку логістики, здійснено високопрофесійний аналіз глобальних питань ефективної перебудови сучасних ланцюгів поставок товарів. До обговорення цих аспектів охоче долучилися студенти.
 
 
 
Крім того, окремі студенти взяли в семінарі активну участь, підготувавши власні презентації та цікаві доповіді щодо управління логістичними ризиками у підприємстві.
 
 
 
Варто відзначити, що студенти, навіть в умовах карантинних заходів, презентують свій творчий потенціал щодо швидкого та якісного засвоєння нового матеріалу. Перевагами такої форми навчання для них є зручний і стабільний розклад, on-line спілкування з викладачем у форматі  «питання-відповідь», можливість запису лекцій і семінарів тощо.
До нових екстраординарних умов навчання наші студенти змогли швидко адаптуватися, посилити відповідальність перед собою, своїми батьками, університетом і державою, проявити себе компетентними молодими фахівцями, яких, щиро сподіваємося, незабаром з радістю зустріне сучасний ринок праці.
 
Аліна Троян,

доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook