Самоорганізація як важлива складова дистанційного навчання на відділенні правознавства Мукачівського аграрного коледжу

30 березня 2020 року
     В умовах загальнодержавного карантину перед усіма учасниками навчального процесу постають нові виклики. Навичка вміти швидко пристосовуватися до змін і бути гнучким для сфери освіти є особливо актуальним питанням.

     На відділенні правознавства коледжу було здійснено ряд організаційних заходів, які мають на меті швидкий перехід на дистанційне навчання. Адже проведення дистанційного навчання – це насправді серйозний виклик в умовах сьогодення. Окрім офіційних рекомендацій від державних органів, є навчальні плани, яким потрібно слідувати. Тому вкрай важливим є ефективне використання сучасних технологій.

     Викладачі циклової комісії юридичних дисциплін та куратори академічних груп поступово вирішують непросте завдання – організація продуктивного освітнього процесу дистанційно. Максимально швидко були визначені засоби комунікації із студентами. Створено Вайбер/Телеграм/Фейсбук групи, які використовуються для відповідей на питання, спілкування, взаємодії. Викладачами, кураторами та студентами встановлено, відповідно до графіку навчального процесу, час та дні “зустрічей”, якщо потрібно поділитися інформацією, надати завдання, зорієнтувати. Сам процес дистанційного навчання правознавців коледжу передбачає виконання завдань, прослуховування, тестування, читання, слухання та багато інших способів отримання та обміну відповідною інформацією.

  

  

     Попередньо можемо стверджувати, що важливою складовою дистанційного навчання на відділенні правознавства є самоорганізація. Адже самостійна робота студентів в умовах карантину покликана навчити молодь опрацьовувати необхідні джерела, виконувати практичні та індивідуальні завдання, чітко формулювати свої думки й, головне, відповідально ставитися до навчання. А якість дистанційного навчання залежить від кожного конкретного студента і конкретного викладача – наскільки вони виявляться готові гнучко і швидко перебудувати свою роботу, наскільки якісним є доступ до інтернету у викладачів та студентів і наскільки вони вміють ним користуватися.

  

  

     Основну частину теоретично-практичного матеріалу студенти можуть знайти на відповідній сторінці сайту коледжу. Але викладачі циклової комісії юридичних дисциплін активно використовують й інші сучасні засоби зв’язку та передачі інформації. За допомогою електронної пошти й месенджерів студенти отримують консультації та методичні настанови щодо виконання різних видів роботи. Крім того студенти фотографують і надсилають зроблені завдання викладачам, а вони, у свою чергу, кожному студенту роблять індивідуальні правки.
     Переважна більшість студентів чітко усвідомила, що карантин не час для відпочинку. Вони добросовісно дотримуються встановлених вимог. Дистанційне навчання відбувається у визначені робочі години для виконання завдань, щоб час за ноутбуком не розмивався.

  

Шановні студенти! Карантин не привід прогулювати. Бажаємо успішного досвіду самостійного здобуття нових знань!

Сергій Соскіда,
завідувач відділення правознавства

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook