Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК: навчаємося дистанційно і отримуємо гарні бали!

24 березня 2020 року
     Запровадження дистанційної роботи по всій території України на час обмежувальних заходів через коронавірус Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 року заставило всіх студентів НУБіП України працювати з гаджетами ще більше. Хоча не можна сказати, що на платформі Elear nubip студенти раніше не працювали.

     Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з першого курсу знають, що таке дистанційне навчання, бо вивчення теоретичного матеріалу, підготовку протоколів лабораторних робіт, самостійних робіт вони здійснюють за допомогою ЕНК. Проте тепер все навантаження у студентів поза університетом і це за їх словами трошки їм заважає. Але ми всі отримали виклик сьогодення, тому маємо гідно вистояти і в таких умовах працювати.
     Кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК завжди прививала студентам не тільки навчання в лабораторіях університету та на підприємствах харчової промисловості, але й діалог викладач-студент поза стінами цих організацій. Бо всі дисципліни знаходяться в Ельорні, і не дивно, що зараз кожного дня ми працюємо зі студентами, спілкуючись в форумах на платформі Elear nubip, ведемо розмови по Viber чи іншими соціальними мережами. Ще декілька років назад про це навіть ніхто і не думав, але задля здоров’я кожного з нас і нашої неньки-України ми це робимо свідомо.

  

     Студенти зараз більше навчаються вдома, викладачі також більше знаходяться біля своїх ноутбуків та комп’ютерів. Тобто робота кипить і незважаючи чи є за розкладом заняття чи ні, ми всі з великою відповідальністю ставимося до ситуації, що склалася, і допомагаємо один одному морально витримати це тимчасове становище чи словом, чи посмішками чи приємними бонусами для студентів.

  

     Звичайно велика кількість заходів студентів в Ельорні під час занять і вона може досягати до 3500 і це радує, але кожного дня ми спостерігаємо в звіті кількість студентів, які заходять на електронні навчальні курси, і що головне, студенти запитують, а викладачі надають консультації як виконати завдання, як підготуватися до лекції, яким чином правильно підійти до виконання лабораторної роботи, що потрібно зробити, щоб отримати правильний результат.

Ми – оптимісти, ми – найкращі, наші студенти – чудові діти і ми всі разом переможемо цей вірус.
Наука іде вперед, навчальний процес теж пристосувався до нинішніх умов. Все буде гаразд, бо завтра новий день!

Так, це життя, коли щебечуть діти
У дзвоні-передзвоні визрілих пісень.
І як же можна всім нам не радіти,
Стрічаємо разом ми завтрашній наш день!

Жеплінська Марія,
доцент кафедри процесів і обладнання продукції АПК

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook