НА КАФЕДРІ ПРОЦЕСІВ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ АПК КАНДИДАТІВ НАУК ПРИБУЛО!
Нещодавно, у нашому університеті, під головування декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК професора Баль-Прилипко Лариси Вацлавівни відбулось чергове засідання спеціалізованої вченої ради К 26.004.22, на якому було розглянуто дисертацію Гудзенка Максима Миколайовича «Удосконалення процесу та обладнання для виготовлення олії пресуванням в екструдерах», виконаної під керівництвом завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК професора Сухенка Юрія Григоровича.
Офіційними опонентами дисертації виступили доктор технічних наук, професор професор кафедри обладнання Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Стадник Ігор Ярославович, і кандидат технічних наук, доцент, в.о. директора Полтавської філії Національного університету харчових технологій Ястреба Сергій Петрович. Також до спеціалізованої вченої ради надійшла низка відгуків із наукових установ і закладів вищої освіти України. Усі вони позитивні, хоча й містили незначні зауваження і побажання. Здобувач впевнено й аргументовано дав відповіді на усі питання й зауваження. Так само вичерпно він відповів на запитання членів спеціалізованої вченої ради.
Під час обговорення науковий керівник, професор Сухенко Юрій Григорович високо оцінив професійні і людські якості молодого дослідника і його великий науковий потенціал. А члени спецради зазначили, що дисертаційна робота Гудзенка Максима має наукову і практичну цінність, оскільки виробництво олії в Україні посідає важливе місце у харчовій промисловості, наголосили на глибині й зрілості наукових досліджень, великому обсязі виконаної роботи, прекрасному володінні здобувачем темою й рекомендували йому продовжувати дослідження у цьому напрямку.
Підсумовуючи, голова спеціалізованої вченої ради, професор Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна відмітила, що здобувач успішно пройшов випробовування захистом дисертації, та побажала творчих успіхів у подальшій науковій роботі.