Конкурсу творчих робіт імені В.П. Поліщука – бути

8 листопада 2019, 22:06

    З метою профорієнтації, відбору талановитої молоді та популяризації бджільництва співробітниками кафедри конярства і бджільництва  було запропоновано проведення щорічного молодіжного конкурсу творчих робіт до дня пам’яті Віктора Петровича Поліщука.

   21 березня  2019 року на сайті Національного університету біоресурсів і природокористування України була розміщена інформація про умови проведення  та участі в конкурсі.  За умовами конкурсу  були виділені три номінації: наука; мистецтво; практика. До участі в конкурсі долучилась творча, активна молодь з усіх куточків України. Наукові роботи були подані від вищих навчальних закладів – Житомир, Миколаїв, Дніпро, Одеса, Львів. Профільних коледжів, технікумів та професійних училищ – Чернятин, Борзна, Березоворудка, коледж ПДАТУ, Боярка, Шепетівське СПТ та більше 20 шкіл різних регіонів України.

 

    Широко були представлені наукові та творчі роботи різних факультетів НУБіП України (тваринництва та водних біоресурсів, ветеринарної медицини, аграрний менеджмент, інформаційних технологій, гуманітарно-педагогічний), Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв яка представила 34 творчих робіт (гончарство, кераміка та ін.).

   Для очної участі в конкурсі були відібрані кращі. 5.11.2019 року на Голосіївську навчально-дослідну пасіку з’їхались делегації з різних куточків нашої країни. Конкурс пройшов у жвавій та дружній атмосфері. Журі, очолюване головою Спілки пасічників України Стретовичем Володимиром Миколайовичем високо оцінило представлені роботи.

    Дипломами І ступеня були нагороджені:

  • Тарасенко Артем Володимирович (Житомирський агроекологічний університет) за розробку демонстраційного вулика;
  • Кушнір Людмила Костянтинівна (Бузовицький навчально-виховний комплекс), за наукову роботу;
  • Білко Назар (студент 2 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України) за вірш;
  • Саковець Владислав Валентинович (студент 1 курсу факультету аграрного менеджменту спеціальності маркетинг) - за ексклюзивну колекцію меду;
  • Галушко Денис Юрійович (студент 1 курсу факультету аграрного менеджменту спеціальності маркетинг)  – за оригінальне висвітлення життєвого та творчого шляху Віктора Петровича Поліщука.

   Серед великої чисельності представлених робіт національною академією керівних кадрів культури і мистецтв диплом І ступеня отримала студентка ІІІ курсу Войтовська Лілія – за гончарні вироби з бджолиною символікою. Всім іншим було вручено дипломи ІІ та ІІІ ступенів, а також сертифікати учасників.

    За традицією, яка була започаткована Віктором Петровичем, всіх учасників конкурсу було запрошено на чай і дегустацію різних сортів меду, що дало можливість продовжити спілкування в неофіційній обстановці. Всі однозначно підтримали ініціативу про щорічне проведення такого заходу 5 листопада у день пам’яті відомого професора – бджоляра.

   Неймовірне враження про теплу атмосферу на кафедрі конярства і бджільництва залишилось в учнів шкіл. Вони висловили бажання здобувати вищу освіту з бджільництва в НУБіП України. 

М. Повозніков

Завідувач кафедри  

конярства і бджільництва
 

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook