В університеті відбулось чергове засідання комісії з питань етики та академічної доброчесності

21 жовтня 2019, 13:40

   18 жовтня в університеті відбулось вже п’яте в цьому році засідання комісії з питань етики та академічної доброчесності, що була створена згідно наказу ректора університету № 871 від 06.08.2018 р.

    На засідання комісії завітав Андрій Сідляренко, директор компанії Антиплагіат, який розповів про деякі особливості перевірки видань на ознаки плагіату за допомогою програми Unicheck та наголосив на тому, що детально розкаже про використання даної програми для виявлення ознак плагіату на семінарі «Академічна доброчесність як інструмент забезпечення якості вищої освіти» , що відбудеться 29 жовтня 2019 р. на 14.00 год (навч. к. № 3, кім. 309). Участь у семінарі можуть взяти всі бажаючі.

   Під час засідання голова комісії, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, наголосив на тому, що відповідно до пункту 8 частини другої статті 16 Закону України «Про вищу освіту» наявність внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти є обов’язковою у закладах вищої освіти, що передбачає забезпечення дотримання академічної доброчесності працівниками закладів вищої освіти та здобувачами вищої освіти, у тому числі створення і забезпечення функціонування ефективної системи запобігання та виявлення академічного плагіату.

  Секретар комісії, Тетяна Кіщак, розповіла про результати перевірки навчальних видань на ознаки плагіату, зазначивши, що станом на 18.10.19 всього перевірено 86 видань, а також представила детальний аналіз шістьох навчальних видань науково-педагогічних працівників університету, які, за підсумками обговорення, рекомендовано до розгляду та затвердження навчально-методичною радою університету.

 

Тетяна Кіщак,
секретар комісії,
директор наукової бібліотеки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook