Словаччина радо зустріла науковців на 4 Міжнародній науковій конференції «Агробіорізноманіття для поліпшення харчування, здоров’я та якості життя людини і бджіл»

18 вересня 2019 року
м. Нітра (Словаччина)

 

З 9 по 15 вересня делегація Національного університету біоресурсів і природокористування України до складу якої входили завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції професор Владислав Сухенко, доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Юлія Слива та старший викладач кафедри технології м’ясних рибних та морепродуктів Олена Очколяс взяли участь у Міжнародній науковій конференції «Агробіорізноманіття для поліпшення харчування, здоров’я та якості життя людини і бджіл» в Словацькому аграрному університеті міста Нітра з яким у НУБіП України давні дружні стосунки та договір про співпрацю, який постійно наповнюється взаємовигідним співробітництвом, обміном студентів в рамках програм студентської мобільності та викладачів.

На конференції були присутні більше 70 делегатів з 5 країн світу. Програма конференції включала: пленарну сесію, секційне засідання, візит в науковий центр «Agrobiotech» та екскурсії по місту Нітра.

 

Загалом, конференція передбачала наступні наукові напрями:

·         Оцінка, відтворення та стале використання інтродукованих рослин.

·         Забуті та недостатньо використовувані види рослин.

·         Відновлення та використання місцевих та «старих» сортів.

·         Традиційні технології агросистем.

·         Якість та безпека харчових продуктів.

·         Економічна оцінка генетичних ресурсів для виробництва харчових продуктів.

·         Соціально-економічні аспекти органічного сільського господарства та агробіорізноманіття.

·         Високопродуктивні рослини для бджіл.

·         Якість продукції бджільництва,

·         Бджолиний пилок і перга.

 

Метою конференції було об'єднання дослідників з різних галузей дослідження, але в тісній залежності від органічного сільського господарства та агробіорізноманіття. Це також можливість для дослідників, студентів, зацікавлених компаній та фермерів обмінятися та отримати знання з пленарних лекцій, усних та постерних презентацій, семінарів та екскурсії.

 

Представниками факультету харчових технологій були представлені доповіді на наступні теми: «The technology of making pectinist fruit pastes» (Сухенко В.); «Legislative and regulatory food safety in Ukraine» (Слива Ю.); «Influence of algae on the change of butter quality indicators» (Очколяс О.).

Після секційного засідання, представники конференції відвідали унікальний дослідницький центр AgroBioTech. Центр оснащений сучасною дослідницькою інфраструктурою, яка дозволяє проводити дослідження на міжнародному рівні.

В рамках програми перебування делегації НУБіП України відбулась  екскурсія по місту Нітра. Місто розташоване в західній частині Словаччини на однойменній річці Нітра. Це одне з найдавніших словацьких міст. Тут знаходиться безліч театрів, різноманітних музеїв, проводяться театральні та музичні вистави. Нітра - колиска християнства Словаччини. Саме тут був побудований перший християнський храм.

 

 

 

 

Учасники конференції мали можливість відвідати - Нітранський замок. Він і є центром духовного життя країни. На вершині цієї частини міста розташувалася Нітранська галерея, де представлені роботи сучасних художників Словаччини. Тут же розташовується колишня резиденція голови управління областю - Жупанський палац. Неподалік, в старовинному кварталі через арку, знаходиться історичний заповідник. В комплекс заповідника входить: Францисканський костел, будівлі Великої і Малої семінарії. А в центрі площі - пам'ятник Прібіне - першому князю Нітри.

Дякуємо ректору Станіславу Ніколаєнку, декану факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК та організатору Леонорі Адамчук за надану чудову можливість за для самовдосконалення.

  

Олена Очколяс,
старший викладач кафедри
технології м’ясних, рибних та морепродуктів

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook