Вчені Національного університету біоресурсів і природокористування України прийняли участь в роботі Першого міжнародного конгресу пшениці в Канаді

31 липня 2019 року

У Канаді впродовж 21 – 26 липня 2019 року відбувався Перший Міжнародний Конгрес Пшениці. В Конгресі прийняли  участь більш ніж 800 визнаних вчених з більш ніж 50 країн світу, наукова діяльність яких пов’язана з генетикою, селекцією, біологією, фізіологією, біотехнологією, технологіями вирощування пшениці.
 
В роботі конгресу прийняли участь визнанні міжнародні організації,  які опікуються, окрім наукових аспектів розвитку виробництва пшениці, і економічними, соціальними, екологічними проблема. Зусилля наукової спільноти спрямованні на вирішення глобальної проблеми продовольчої та енергетичної безпеки в світі в цілому та в окремих регіонах . Особлива увага, майже у всіх доповідях, була приділена проблемам адаптації та стійкості рослин різних видів пшениці до абіотичних та біотичних чинників.
  
Національний університет біоресурсів і природокористування України на Конгресі був представлений завідувачем кафедри рослинництва професором Каленською Світланою. Ми представили дві доповіді, в яких відобразили стан виробництва видів пшениці в Україні та результати досліджень щодо підвищення стійкості рослин пшениці до стресів та управління формуванням урожайності та якості зерна.
 
С. Каленська
Завідувач кафедри рослинництва
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook