Під час навчальної практики з дисципліни «Лікарські рослини» студенти відвідали ботанічний сад Університету

25 червня 2019 року

Завершальним етапом курсу дисципліни «Лікарські рослини» для студентів є навчальна практика. Саме ця практика є практичним закріпленням знань, щодо лікарських засобів природного походження і як етіологічних факторів отруєнь тварин, також основ фітотерапії, фітопрофілактики, фітостимуляції та фітофармакології. 

Навчальна практика з лікарських рослин у студентів І курсу скороченого терміну навчанняпроходила в період з 10 червня по 19 червня. Згідно програми практики, студенти засвоїли правила гербаризації лікарських рослин. Провели гербаризацію і зробили ботанічний опис гербарних зразків рослин. З великим задоволенням студенти розпочали навчальну практику в ботанічному саду НУБіП України, де ознайомилися з досить рідкісними рослинами, які знайшли своє застосування в практиці ветеринарної медицини.

Під час екскурсій, студенти визначали лікарські рослини і домішки до них. Складали морфологічний опис досліджуваних рослин і порівнювали його з даними літературних джерел. Також засвоїли техніку збирання лікарських рослин і заготівлі різних видів ЛРС. Згідно вимог АНД, проводили стандартизацію висушеної лікарської рослинної сировини (зібраної в попередні дні практики) та упаковували для подальшого зберігання. 

Завершальним етапом практики був аптечний практикум. Кожен зі студентів повинен був виписати рецепт згідно всіх вимог та приготувати зазначену лікарську форму. Студенти з великим задоволенням готували лікарські форми з лікарської рослинної сировини: настої, відвари, емульсії, слизи, порошки та екстрактивні мазі..
Згідно отриманих прописів, лікарські засоби готували та оформляли до відпуску.

 Доценти кафедри фармакології та токсикології 

Юлія Палиця та Григорій Бойко

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook