Довгоочікуваний успішний виступ на олімпіаді у Мелітополі студентів факультету харчових технологій

17 травня 2019 року
м. Мелітополь

      У місті Мелітополі, 16-17 травня 2019р., на базі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного відбувся II завершальний етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв».

     У роботі олімпіади приймали участь більше ста представникиів з 16 вищих навчальних закладів освіти, які делегували студентів технічного, технологічного та агротехнологічного спрямування галузі перобних і харчових виробництв.

 

Вперше студенти факультету харчових технологій та управління якості продукції НУБіП України приймали участь у фінальній стадії олімпіади для вказаної спеціальності. У процесі проходження попереднього конкурсу серед студентів факультету пройшли до фіналу студенти Бондаренко Гліб Ігорович та Гордієнко Анна Вікторівна, які прибули до Мелітополя у супроводі свого керівника підготовчої стадії, д.т.н., професора кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Паламарчука Ігоря Павловича.

Роботу студентської олімпіади розпочав ректор ТДАТУ Кюрчев Володимир Миколайович, який коротко розповів про університет: його історію та досягнення, привітав учасників з проходженням до фінального етапу конкурсу. 

 

 

     Учасники змагались у застосуванні здобутих у процесі навчання знань, умінь і навичок, а також у професійній підготовці майбутніх фахівців зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв». Журі Олімпіади відзначило високий рівень учасників Олімпіади, причому не тільки при виконанні письмових і тестових завдань, а й при виконанні графічної частини, що свідчить про значну увагу у закладах вищої освіти до практичної підготовки здобувачів.

Завдання Олімпіади включали проведення трьох турів:

Виконання письмового завдання на знання теоретичних основ профілюючих дисциплін.

Виконання комп’ютерних тестових завдань зі спеціальності;

Креслярсько-графічна частина – виконання робочого креслення деталі з використанням комп’ютерного програмного забезпечення.

Обидва делеговані студенти факультету харчових технологій та управління якості продукції НУБіП України успішно пройшли вказані випробування. 

 

 

Перевіривши роботи конкурсантів, журі визначили переможців ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв» та нагородили їх грамотами і дипломами. 

Так особисто ректор ТДАТУ Кюрчев В.М. на церемонії нагородження учасників привітав грамотами ректора НУБіП України Ніколаєнка С.М. за організацію делегації для участі у олімпіаді, Паламарчука І.П. – за якісну підготовку студентів до конкурсних випробувань. Гордієнко Анна нагороджена грамотою у номінації «Оперативність та оригінальність у вирішенні поставлених завдань». А Бондаренко Гліб отримав диплом другого ступеня в індивідуальному заліку за виборене 2 призове місце. 

За час проходження олімпіади студенти та керівники делегацій ознайомились із матеріальною та навчально-методичною базою кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика», яка є однією з найкращих в Україні за даною спеціальністю та налічує десятки одиниць діючого лабораторного обладнання. Гості мали змогу побачити обладнання в роботі та продегустувати готову продукцію: хліб, пончики, чіпси, чебуреки, ковбасу, солоне та копчене сало, бринзу, згущене молоко, вершкове масло, поп-корн, вершкове та фруктове морозиво.  

Крім того, учасники Олімпіади і представники вищих навчальних закладів мали можливість ознайомитись з визначними місцями міста, прийняти участь у святі «День вишиванки» та марш-параді «Таврійські сурми». Особливо яскраві емоції отримали гості університету від відпочинку на узбережжі Азовського моря в смт. Кирилівка на спортивно-оздоровчому комплексі «Салют». 

     Корисна для майбутніх фахівців та насичена подіями Всеукраїнська студентська олімпіада зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв» залишила надзвичайно приємні враження у всіх учасників.

     Великий внесок при створенні умов підготовки студентів, глибокі сподівання та очікування на гідну оцінку їх знань безумовно належать деканові факультету харчових технологій та управління якістю продукції Баль-Прилипко Ларисі Вацлавні, заступнику декана Слободянюк Наталі Михайлівні та завідувачу кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Сухенку Юрію Григоровичу, які перші привітали Бондаренка Г.І. та Гордієнко А.В. з таким довгоочікуваним успішним виступом.

 

І.П. Паламарчук

професор кафедри ПіОПП АПК

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook