Студентка ННІ лісового і садово-паркового господарства Катерина Федина представляла Україну у складі молодіжної делегації IFSA у ФАО з нагоди святкування міжнародного дня лісу

7 квітня 2019 року

З часу проголошення Генеральною Асамблеєю ООН 21 березня Міжнародним днем лісів (IDF), кожного року FAO організовує урочисту подію з метою підвищення усвідомлення цінності лісів. Темою і головним фокусом Міжнародного дня лісу у 2019 році є ліси та освіта, а також залучення молоді до питань лісового господарства. Саме тому цього року було запрошено долучитися до святкування 24 високо мотивованих студентів-лісівників з різних куточків світу – Італії, Канади, України, Сербії, Німеччини, Мексики, Хорватії, Боснії і Герцеговини та США – у складі молодіжної делегації Міжнародної асоціації студентів-лісівників. Представляти Україну у штаб-квартирі ФАО у Римі випала честь студентці магістратури Катерині Федині – активному члену СНГ «Kyiv Forestry Students Association».

Розпочалось святкування із презентації професії лісівника школярам. У ігровій формі була проведена дискусія про значення лісів, матеріальні і нематеріальні блага, що забезпечує ліс, та проводження свого вільного часу у лісі. Варто зазначити, що школярі надзвичайно активно ділились своїми знаннями про ліс та охоче задавали запитання.

Під час наступної частини святкування – конференції на тему «Вчись любити ліс» («Learn to Love Forests») представники молодіжної делегації мали можливість почерпнути унікальні знання для своєї майбутньої професійної кар’єри, адже доповідали провідні фахівці галузі, зокрема, президенти з питань лісової науки та лісового господарства ФАО.

У рамках практичного воркшопу щодо змін клімату, який був організований Міжнародною асоціацією студентів-лісівників за підтримки ФАО, учасники визначили пріоритетні напрямки для розвитку лісового господарства як для своєї батьківщини, так і для світу в цілому. Майбутні фахівці лісової галузі аналізували матеріали основних показників змін клімату у різних країнах та спробували змоделювати зміни клімату у майбутньому. Науковці вважають, що у 2100 відбудеться підвищення температури на + 3,6 градуси, тому основна задача воркшопу – це визначити заходи для зниження цього показника до 2 градусів. Годинні дискусії та аргументації точок зору все ж таки дозволили змоделювати значення, наближене до 2 градусів.

У цілому це була унікальна можливість отримати нові знання та навички у теплій дружній атмосфері. Найближчим часом гуртківці СНГ «Kyiv Forestry Students Association» на чолі із Катериною Фединою проведуть аналогічний воркшоп для студентів й аспірантів ННІ лісового і садово-паркового господарства та всіх охочих, адже саме молодь повинна визначати пріоритети розвитку лісової науки і практики. Висловлюємо вдячність ФАО та Міжнародній асоціації студентів-лісівників за проведення такої важливого та надзвичайно пізнавального заходу.

Ганна Лобченко,
керівник СНГ «Kyiv Forestry Students Association»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook