Участь студентів Ірпінського економічного коледжу в науково-практичній конференції «Українська революція 1917-1921 рр.: становлення української державності»

27 березня 2019 року
27 березня на базі Немішаївського агротехнічного коледжу відбулася міжвузівська обласна науково-практична конференція «Українська революція 1917-1921 рр.:становлення української державності», у якій взяли активну участь студенти Обрусний В.А. (гр.101-О) і  Горенецька Т.В. (гр.103-Ф) під керівництвом наукових керівників Медведь Т.М. та Підгурської І.С. Конференція присвячена 100-річчю визначних подій Української революції 1917-1921 рр.
Ідея святкування 100–річчя подій Української революції 1917–1921 рр. сформована довкола українського державотворчого процесу і військових подій того часу. Відзначення цього ювілею створює нові можливості для історичних досліджень тогочасних подій, переосмислення радянських історичних міфів, які замовчували Українську революцію або «ховали» її в так званій Жовтневій, для популяризації українського досвіду державотворення з наголосом на прагнення відмежуватися від традицій радянського періоду. У цьому контексті святкування річниці Української революції має важливе ідеологічне значення у протистоянні з Росією. Адже концепція Української революції, яка стала важливим елементом офіційного історичного наративу та важливим компонентом політики пам’яті на шляху до формування української ідентичності, повністю виштовхнула радянську історичну формулу про Жовтневу революцію і перевела її в коло подій з негативною оцінкою. Відтак в українському гуманітарному просторі термін Велика Жовтнева соціалістична революція вважається застарілим рудиментом радянської ідеології, і йому на зміну прийшов термін «жовтневий переворот», який згадується на загальному тлі Української революції 1917–1921 рр. і протиставляється українській державності.
 
                                                             Ілона Підгурська, Тетяна Медведь,

викладачі історії 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook