Підтримання садівничих традицій у Дмитрівській школі викладачами кафедри садівництва

6 березня 2019 року
Дмитрівська ЗОШ Києво-Святошинського району Київської області

6 березня 2019 року викладачі кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка НУБіП України доктор с.-г. наук Кондратенко Т.Є. і кандидат с.-г. наук Кузьмінець О.М., відвідали Дмитрівську ЗОШ Києво-Святошинського району Київської області.


           Село Дмитрівка здавна славиться своїми садівничими традиціями, оскільки ще з 1959 року тут, у дослідному господарстві «Дмитрівка» Інституту садівництва НААН України розміщувалися насадження плодових і ягідних культур. Інтенсивні сади яблуні, груші, черешні, абрикоса, сливи та аличі були у відмінному стані, давали високі врожаї, слугували науково-виробничою базою для співробітників інституту.

Нині насадження ліквідовано, на площі, що звільнилася, ведеться інтенсивне будівництво. Жителі селища з ностальгією згадують ті часи і сподіваються на відродження садівництва, а це під силу тільки молоді. Тому викладачі кафедри садівництва НУБіП вирішили провести профорієнтаційну роботу саме в Дмитрівській школі.

Професор кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка НУБіП України Кондратенко Т.Є. розповіла старшокласникам про дослідження, які проводились науковцями Інституту садівництва НААН у ДГ «Дмитрівка», окреслила перспективи розвитку галузі на сьогодні та необхідність у підготовці кваліфікованих спеціалістів садівників, запросила навчатися на агробіологічному факультеті НУБіП України за спеціальністю «Садівництво та виноградарство».


Асистент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка НУБіП України Кузьмінець О.М. повідомила про переваги навчання в університеті, напрямки наукової діяльності кафедри, бази виробничих практик, можливості стажування за кордоном, умови вступу до навчального закладу та додаткові бали до ЗНО, які можна отримати за умови участі в олімпіаді або при навчанні на підготовчих курсах на базі НУБіП України.


Викладачі запросили учнів 10 та 11 класів на день відкритих дверей, який проводитиметься для школярів 28 березня 2019 року, щоб ознайомитись з Національним університетом біоресурсів і природокористування України та поринути в студентську атмосферу.

Старшокласники уважно слухали інформацію, задавали питання з профільних дисциплін, особливо цікавилися майбутнім працевлаштуванням спеціалістів із садівництва та виноградарства. Сподіваємося, що більшість з них стануть абітурієнтами НУБіП.


Асистент кафедри садівництва

ім. проф. В.Л. Симиренка НУБіП України

Оксана Кузьмінець

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook