Іван Нагорний з Київщини обрав перспективну спеціальність “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» для вступу в НУБІП України

20 лютого 2019 року

Іван Нагорний з Київщини обрав перспективну спеціальність “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» для вступу в НУБІП України

Сьогодні перед більшістю  випускників шкіл постає дилема у виборі навчального закладу для вступу. Як правило, зі спеціальністю багато хто вже визначився, натомість залишається зробити вибір вищого навчального закладу для здобуття омріяного фаху.

Одинадцятикласник Іван Нагорний у 2019 році закінчує Святопетрівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Києво-святошинської районної державної адміністрації. Він активно готується до здачі ЗНО з математики, української та англійської і вже з 10 класу обрав для вступу перспективну сьогодні на ринку праці спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» в НУБІП України. Про це наша розмова.

 

Чому Ви обрали саме спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»?

Декілька останніх років мене цікавить біржовий трейдинг. Сам пробую на дозвіллі вивчати ази біржової торгівлі. На моє глибоке переконання сьогодні стати фахівцем, який досконало володіє знаннями з біржової справи – це дуже важливо і престижно. Адже, у сучасних умовах характерною особливістю економічної системи є беззаперечна роль та місце біржової торгівлі, що суттєво впливає на функціонування багатьох сфер людської життєдіяльності. Біржі зосереджують великий інвестиційний капітал і надають можливість підвищувати добробут населення та прискорювати економічне зростання країни. Зазначені питання особливо актуальні для України. Саме тому, на мій погляд, ринку праці необхідні фахівці, які б досконало володіли знаннями у біржовій галузі. Біржова торгівля – це високотехнологічна галузь, де широко поширена технологія інтернет-трейдингу, алгоритмічна торгівля. Це надає можливість здійснювати, наприклад, торгівлю акціями чи управляти ризиками на провідних світових біржах перебуваючи в Україні чи іншому куточку світу.

Чому Ви віддали перевагу саме НУБІП України? Чим керувались у виборі вищого навчального закладу?

Перше моє знайомство відбулось з кафедрою біржової діяльності і торгівлі минулого року на день відкритих дверей в НУБІП України. На запрошення професора кафедри біржової діяльності і торгівлі Миколи Солодкого під час профорієнтаційного заходу в нашій школі я відвідав цей заклад, щоб уже на власні очі переконатись у правильності свого вибору. Мені сподобався педагогічний колектив кафедри, де більшість викладачів стажувались на провідних біржах світу або здійснюють практичну торгівлю на біржовому ринку. Після знайомства з кафедрою я переконався, що саме в НУБІП України студенти-біржовики мають практичне стажування на більшості бірж, у брокерських, аналітичних та інвестиційних компаніях. Я також мав нагоду побувати на практичному занятті з магістрами кафедри у лабораторії з біржової діяльності, ознайомився з методами навчання, сучасними біржовими технологіями. Я зрозумів, що саме тут можна стати високопрофесійним фахівцем з біржової торгівлі. Окрім того, на мою думку, НУБІП України має надзвичайно потужну базу для інтелектуального росту і спортивно-культурного розвитку студентів. Спортивний комплекс надасть можливість реалізувати мої спортивні амбіції у волейбольній команді.

Чим захоплюєтесь?

Окрім біржового трейдингу, я веду активний спосіб життя. Маю чимало хобі. Люблю музику, граю на гітарі. Виступаю ведучим на багатьох шкільних заходах. Неодноразово виборював звання «Містер-школи» у різних номінаціях. У спорті віддаю перевагу грі у волейбол.

Про що мрієте?

Мрії мої досить амбітні. Хочу стати високопрофесійним біржовим трейдером і торгувати на світових біржових майданчиках CME – Group, NYSE, NASDAQ, EURONEXT, ICE та ввійти до списку топ-трейдерів світового біржового ринку. Але для старту, передусім, хочу успішно скласти ЗНО і вступити на державне замовлення за обраною спеціальністю до НУБІП України.

 Бажаємо виконання усіх поставлених завдань на шляху до здійснення Ваших мрій і чекаємо на навчання в НУБІП України!

Розмовляв
професор кафедри біржової діяльності і торгівлі,
заслужений діяч науки і техніки України Микола Солодкий

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook