Співробітники кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин привітали з днем народження Валентина Андрійовича Яблонського

8 грудня 2018, 16:00

8 грудня завідувач кафедри акушерства О.А. Вальчук та доцент В.М. Лакатош провідали професора кафедри, відомого політичного та громадського діяча, доктора біологічних наук Яблонського Валентина Андрійовича і привітали його з днем народження.

Валентин Андрійович Яблонський  — громадський діяч, народний депутат України ІІ скликання, український учений у галузі освіти, історії, ветеринарної медицини. Доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України. Академік-засновник Академії наук вищої школи України. 
За майже 20 років роботи в університеті на посаді професора кафедри (з 1998 до 2016 рр.) Валентин Андрійович проводив успішну підготовку студентів, аспірантів, докторанів, написав величезну кількість наукових статей та методичних матеріалів, серед яких посібники «Вища освіта України на рубежі тисячоліть» (1998), «Наукознавство» (2001), «Практичне акушерство, гінекологія та біотехнологія відтворення тварин» (2002), «Біотехнологія відтворення тварин» (2005), перший український підручник для ЗВО «Ветеринарне акушерство, гінекологія та біотехнологія відтворення тварин з основами андрології» (за редакції В. А. Яблонського, видання 2006, 2008, 2011 рр.), колективна монографію за редакції В. А. Яблонського «Біотехнологічні і молекулярно-генетичні основи відтворення тварин» (2009), посібник для англомовного потоку «Obstetrics, Gynecology and Biotechnology of Animal Reproduction» (2009); посібник «Методологія і методи наукових досліджень у тваринництві та ветеринарній медицині», автобіографічна повість «Сімдесят п’ята зима» (2005); «Нерозставлені акценти» (2010); «Епікриз» (2015); «Нескорена Волинь» (2017).
За ініціативи професора В. А. Яблонського в НУБіП України була вперше створена і успішно функціонувала понад 10 років спеціалізована вчена рада із захисту кандидатських, а потім і докторських дисертацій зі спеціальності «Ветеринарне акушерство та ветеринарна хірургія».

В гостях у професора В.А. Яблонського завідувач кафедри акушерства О.А. Вальчук та доцент В.М. Лакатош

Ще є порох у порохівницях (В.А. Яблонський, 8 грудня 2018 року)

Сергій Деркач

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook