Студенти і викладачі університету на Міжнародних днях поля в Україні

3 липня 2018 року

     Традиційно у останній декаді червня у смт Дослідницьке Васильківського району пройшла виставка технологій рослинництва «Міжнародні дні поля в Україні». Її організаторами виступили Німецько-український аграрний демонстраційний та навчальний центр, IFWexpo Heidelberg GmbH, фахову експертизу надало Німецьке сільськогосподарське товариство та УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого.

     128 компаній з України, Німеччини, Австрії, Франції, Нідерландів, Польщі та США презентували українським аграріям свої нові селекційні пропозиції, інноваційні агротехнології та актуальні технічні рішення. На 40 дослідних ділянках демонструвалися близько 400 перспективних сортів і гібридів найбільш запитуваних сьогодні ринком сільгоспкультур і технології захисту та живлення від таких компаній, як «Байєр Україна», «Дунайська соя», «БТУ-Центр», «ВНІС», «Дунай Агро», «ІКАРАІ», «КВС-Україна», «Лімагрейн Україна», «Маїс»,«Нуфарм Україна», «РВА Україна», «Столлер», «Штефес», «Штрубе Україна ГМБХ», «Укравіт Агро», «Уніфер», «SaatenUnion», «Dr. Green», «Укрпластик».

     На партнерських умовах участь у виставці взяв і НУБіП. Свої експозиції представляли кафедри рослинництва та конярства і бджільництва. І робота з підготовки до заходу розпочалася ще з квітня: викладачі кафедри рослинництва та студенти агробіологічного факультету засівали демонстраційні ділянки, доглядали за посівами. Зокрема, було представлено колекцію медоносних та олійних культур, які, до речі, зацікавили організаторів та відвідувачів. Жваві дискусії точилися і біля експозиції бджолярів, вони стосувалися стану та шляхів розвитку галузі бджільництва в Україні і світі та технологій розведення бджіл.

     Студенти агробіологічного та механіко-технологічного факультетів брали безпосередню участь і у проведенні заходу. Їхні професіоналізм і дисциплінованість були високо оцінений німецькими колегами: відмітили грамотність, підготовку та вміння працювати не тільки в колективі, а й з відвідувачами.

     Третій день «Міжнародних днів поля в Україні» був присвячений безпосередньо студентству. На нього завітали студенти п’яти факультетів НУБіП – агробіологічного, механіко-технологічного, конструювання та дизайну, захисту рослин, біотехнологій і екології, аграрного менеджменту та відокремлених підрозділів – Боярського коледжу екології і природних ресурсів, Ірпінського економічного коледжу, Немішаївського і Ніжинського агротехнічних коледжів. Це була чудова можливість поспілкувались з представниками бізнесу, фахівцями-аграрниками, набратися досвіду та познайомитися з найновішими трендами галузі. Цьому посприяла участь молоді у тренінгах та різноманітних семінарах, під час яких можна було побачити техніку в дії.

Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook