Нові горизонти у Тріздорфі або як стати студенткою одразу двох ВНЗ

5 червня 2018 року

Напевно багато студентів рано чи пізно задумуються про навчання за кордоном і я не виключення. На той момент, здобувавши освіту на факультеті фінансів у іншому університеті, мені випаланагода пройти відбір на навчання в іноземному вузі. Найбільше мене зацікавила можливість отримання подвійного диплому магістра, одного у НУБіП, іншого – в Університеті прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф у Німеччині. При успішному проходженні всіх етапів у кожного студента є можливістьвзяти участь в практичному семестрі, після закінчення  якого за результатами додаткового тестування у Німеччині відкривається перспектива стати студентом міжнародної магістерської програми "Master of Business Administrationin Agriculture" та одночасно бути зарахованими на спеціальність „Адміністративний менеджмент” в НУБіП України.

Заручившись підтримкою координатора програми в Україні Коваленко Наталії Олександрівни, я успішно пройшла через усі випробування та стала студенткою одразу двох ВНЗ. Завдяки договору про співпрацю між двома університетами та погодженим навчальним планам спеціальності «Адміністративний менеджмент»  створено усі необхідні умови для успішного завершення навчання.

Отже, після закінчення практичного семестру я успішно склала іспити уже безпосередньо у Вайєнштефан-Тріздорфі, та стала студенткою другого семестру магістратури, який німецькою зветься "Internationaler Master studiengangAgrarmanagement”. Чому  саме «Internationaler», тому що разом зі мною навчаються студенти не тільки з Німеччини, а й більш ніж з 10 інших країн світу. Серед них студенти із Боснії і Герцеговини, Сербії, Парагваю,Росії, Казахстану, Азербайджану, Гвінеї, Тайланду та інших країн. Тобто даний університет співпрацює з великою кількістю університетів у всьому світі, в тому числі і з Національним університетом біоресурсів і природокористування України.

У Тріздорфі студенти навчаються німецькою мовою, тому головним аспектом для успішного навчання виступає її знання. Але і до цього питання керівництво університету підійшло з розумінням, тому у кожного студента є можливість безкоштовного відвідування курсів німецької мови з професійними викладачами. З усіма проблемами, які можуть виникнути у студента під час навчання нам допомагає Frau Franziska Rupp, відповідальна за дану програму у Німеччині.

Навчання тут поділяється на літній та зимовий семестри. Зимовий починається у жовтні та триває до середини лютого. Літній починається у другій половині березня та закінчується у кінці липня. Оцінювання тут виглядає з точністю до навпаки, у порівнянні з нашим. Найвищою оцінкою вважається одиниця, а найнижчою, відповідно, п’ятірка.

При вступі на практичний семестр кожен студент отримує студентське посвідчення, яке дає йому змогу у будь-який час потрапити до університету, відвідувати бібліотеку, а також отримати знижки на харчування в університетській столовій. Для кожного студента створюється особистий аккаунт, який виступає як персональним ідентифікатором, так і дає доступ до спеціально обладнаних комп’ютерами аудиторій, в яких кожен студент може будь-коли виконувати необхідні завдання чи користуватись інтернетом.  Інформаційна система університету дає змогу в режимі онлайн відслідкувати розклад занять, екзаменів та їх результати, а саме головне, тут можна знайти усі навчальні матеріали по усім дисциплінам.

Крім теорії значну увагу тут приділяють також і практичному підходу. Наприклад, одним із завданьу третьому семестрі є проект, в якому усіх студентів поділяють на декілька груп, кожна з яких по черзі відправляється на підприємство для збору інформації. Далі проводиться його аналіз, результати якого представляються у формі електронного звіту, що в кінці семестру оцінюється на рівні з іншими предметами.

У вільний від навчання час студенти мають змогу активно відпочивати, адже у Тріздорфі є безліч різних спортивних секцій, починаючи від йоги та фітнесу, закінчуючи футболом та великим тенісом. Також слід відмітити, що університет часто влаштовує екскурсії на різні виставки, для прикладу, на величезну сільськогосподарську виставку«Agritechnika»в Ганновері, або ж відкриті лекції, як «Business Etikette».

                Отже, навчання за кордоном – це нові горизонти, багато друзів із різних куточків світу, а також безцінний досвід. Усе це можливо завдяки магістерській програмі «Адміністративний менеджмент», потрапити на яку може кожен студент, який проявить терпіння та ініціативу.

Дякуємо НУБіП за можливість проявити себе не тільки в Україні, але й за кордоном!

Вікторія Лесик,
студентка магістерськоЇ програми "Адміністративний менеджмент",
Факультет аграрного менеджменту

 

 

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook