Викладачі НУБіП України у якості спікерів узяли участь у II Міжнародному конгресі "Органічна Україна - 2018"

18 березня 2018 року

В Одесі завершився ІІ Міжнародний конгрес "Органічна Україна - 2018".

Більше 250 учасників з різних країн світу та майже 50 експертів ділилися цінним досвідом. Представники 30 всеукраїнських та регіональних ЗМІ висвітлювали подію.


На круглому столі «Навчання органічному виробництву», який відбувся у перший день конгресу, докторант кафедри гігієни тварин та санітарії ім. проф. А.К. Скороходька Кучерук Марія розповіла про заходи, які проводяться у НУБіП України з напряму "Органічне виробництво".

Як секретар секції "Законодавче врегулювання виробництва органічних продуктів харчування" Марія Кучерук запросила усіх бажаючих до участі в конференції "Контроль безпечності харчових продуктів Україна-ЄС: невирішені питання", яка відбувадеться 19-20 квітня 2018 р. на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України.


Також було обговорено ряд питань, присвячених підготовці фахівців з напряму "Органічне виробництво". Кучерук Марія висловила свою думку щодо необхідності розробки навчальних програм не тільки для студентів, але і з метою необхідності підвищення кваліфікації викладачів та виробничників, залучення науковців до створення інноваційних технологій для розвитку напрямку "Органічне виробництво".


Користуючись нагодою, Марія Кучерук та доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Тетяна Таран розповсюдили серед присутніх листівки-запрошення на навчання до НУБіП України за новою спеціальністю 212 "Санітарія, гігієна, експертиза".
Доцент кафедри технологій у рослинництві та захисту рослин Білоцерківського національного аграрного університету Леонід Козак розповів про досвід співпраці в даному напрямку із Іллінецьким технікумом, Житомирським національним агроекологічним університетом. Юрій Терновий розповів про Сквирський дослідний інститут (Київська область), який займається органічним рослинництвом.

Менеджер проекту UHBDP Дмитро Ніколаєв запросив студентів до навчання й набуття практичного досвіду роботи за рахунок коштів компанії з напрямку плодоовочівництво.
Таран Тетяна взяла участь у круглому столі «Законодавство у сфері органічного виробництва. Сертифікація та контроль».

Другий день був присвячений обговоренню питань у двох напрямах:
ТЕМА 1: Маркетинг та збут органічної продукції.
Модератор – Білич Анастасія, національний експерт проекту «Агроторгівля України».

ТЕМА 2. Ефективне управління якістю та харчова безпека.
Модератор – Олена Ракова, виконавчий директор ГС «Органічна Україна».


Марія Кучерук розкрила питання органічного тваринництва в своїй доповіді "Ризики у ланцюзі "від лану до столу" при виробництві органічних продуктів харчування тваринного походження".


Тетяна Таран розповіла про "Систему контролю безпечності та якості органічних харчових продуктів в Україні.


Керівник ТОВ "Сертифікант", експерт в сертифікації ФОП Віталій Бєлоусов доповнив тему НАССР.


Також було спілкування з журналістами, розіграші призів, підведення підсумків та прогулянки вулицями Одеси.
Чудові враження від чудової органічної компанії та перебування в колі однодумців!
Особлива подяка чарівним жінкам Олені Березовськиій та Олені Раковій (ГС «Органічна Україна»), які взяли на свої тендітні плечі і модерацію конгресу, і значну частину організаційних моментів, та презентували цікаві пізнавальні доповіді.
Також висловлюємо подяку Дослідному інституту органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарії) за організацію заходів та сприяння участі науковців заради розвитку виробництва якісної органічної продукції.

Марія Кучерук
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook