Розпочинаємо навчальний семестр – організовано!

2 лютого 2018 року

     2 лютого під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулася чергова нарада-планування діяльності ректорату та служб університету на лютий. Головна подія, зазначив ректор, – початок навчального семестру 5 лютого. Завдання для деканатів і дирекцій, навчального відділу – розпочати його організовано, а студентському містечку – прийняти іногородніх. В цьому контексті й виступили зі своїми планами проректори, декани та керівники структурних підрозділів. Але про все за порядком.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на оформленні документів щодо рейтингу. Максимально оперативно цю роботу потрібно завершити та надати пропозиції щодо формування нового складу рейтингової комісії. Окрім того – уточнити графік відпусток, організувати підготовку наукових проектів на конкурс міністерства освіти і науки на 2019 рік та подачу документів для участі в конкурсах стипендій і премій для молодих вчених.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша наголосив на початку І етапу всеукраїнських студентських олімпіад. Завдання для всіх кафедр – якісно підготувати учасників і провести відбір кращих для участі в ІІ етапі. А факультети, які будуть приймати талановиту молодь з усієї України, – створити оргкомітети та розпочати підготовку. У лютому відбудеться й атестація викладачів, які викладають свої дисципліни англійською мовою. Також заплановано узгодити два положення – про академічну доброчесність та освітні програми.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук акцентував увагу на необхідності 100% сплати за навчання всіма студентами-контрактниками. При плануванні діяльності госпрозрахункових підрозділів – збільшувати надходження. Сьогодні завершується подача інформації до центру QS-рейтингу, а з квітня стартує опитування наших партнерів і роботодавців.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про температурний і санітарно-гігієнічний режим в корпусах та гуртожитках. Вони на сьогодні відповідають всім нормам. Тобто кампус і університет готові до навчального семестру. Разом з тим, у лютому продовжиться заміна електричних мереж в гуртожитку №1, утеплення корпусу №14.

 

     Учений секретар Оксана Барановська представила план діяльності адміністрації на лютий – анонси всіх подій розміщені в календарі на офіційному сайті університету. Аналогічно – і план виховної роботи, який презентував директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко.

 

     Про плани роботи на поточний місяць доповіли директор ННІ лісового та садово-паркового господарства Петро Лакида, декани факультетів ветеринарної медицини Микола Цвіліховський та інформаційних технологій Олена Глазунова. Основна увага буде приділятися навчальному процесу і профорієнтаційній роботі.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко поставив ряд завдань. Провести аналіз готовності до відзначення 120-річчя: матеріальної бази, корпусів, аудиторій, де проходитимуть секційні засідання науково-практичної конференції, кампусу, ботанічного саду, стадіону, їдалень, готелю тощо. Залучити якомога більшу кількість випускників шкіл до участі в олімпіаді для вступу в університет. Кожній кафедрі представити одну велику справу, яка буде реалізована протягом року – оновлення лабораторії, встановлення обладнання тощо. Спільно зі студентським самоврядуванням терміново провести підбір необхідних меблів для гуртожитків та оголосити тендер на їх закупівлю. Внести пропозиції щодо корегування цін на проживання в гуртожитках та навчання. Контролювати та надавати інформацію щодо відрахування студентів. Зробити відеоекскурсії факультетами та ННІ. Розглянути можливості для проведення оптимізації кафедр. Налагодити якісну роботу редакційно-видавничого центру. Систематично проводити ректорський контроль успішності.

     На нараді були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook