Практичне навчання студентів-енергетиків проходить на провідних підприємствах України та Польщі

20 січня 2018 року

Відповідно до навчального плану студенти першого курсу магістратури упродовж першого семестру проходять практичне навчання на виробництві. Для цього обираються провідні в Україні підприємства галузі: КиївенергоКиївобленергоРівнеобленергоКиївсільелектро та ін., із якими укладені довгострокові договори.

     Досвід практичного навчання студентів-енергетиків протягом чотирьох місяців показав значні переваги порівняно з малими термінами практичного навчання – набуття практичних навичок, отримання досвіду організації праці в колективі, участь у виконанні робіт з новою технікою і за новітніми технологіями, отримання групи допуску до виконання робіт. Після завершення практики близько 60% студентів отримують пропозицію працевлаштування на зазначених підприємствах.

     Починаючи з 2016 року, студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження отримали можливість проходження практики і на підприємствах Польщі. Серед них – світові компанії SаmsungLGKIABoschHYUNDAI та ін. Практичне навчання здійснюється згідно із попередньо підписаними угодами, в яких передбачені умови перебування студентів в Польщі, проживання, харчування, оплати праці і, найголовніше, виконання програми практики для студентів спеціальностей 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка та 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології.

     У вересні-грудні 34 студенти-енергетики (магістри першого року навчання) отримали важливий досвід роботи на цих підприємствах.

Володимир Козирський, 
директор ННІ енергетики, автоматики 
і енергозбереження

 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook