Триває захист магістерських дипломних проектів

12 грудня 2017 року

     Сьогодні розпочали захист своїх випускових робіт магістри обох спеціальностей ННІ лісового і садово-паркового господарства. А оскільки ректор університету Станіслав Ніколаєнко приділяє особливу увагу якості дипломних, він побував і на захисті магістрів з лісового господарства, і з садово-паркового.

     Першою у майбутніх лісівників звітувала Світлана Сільман, яка претендує на диплом з відзнакою. Магістр, яка вже має диплом бакалавра європейського вишу – Каунаського аграрного університету – підготувалася до захисту грунтовно. І на запитання ректора, зокрема про те, що вона зробила б для поліпшення ефективності конкретного лісгоспу, відповідала впевнено. Під науковим керівництвом доцента Олександра Бали вона досліджувала шляхи оптимізації господарської діяльності ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство». А те, що вона вже готовий фахівець, засвідчує бажання керівництва бачити її помічником лісничого вже зараз.

 

     Всього сьогодні захистилося 15 магістрів лісового господарства. Загалом же свої дипломні проекти за чотири дні представлять на розгляд екзаменаційної комісії 67.
     З 26 магістрів садово-паркового господарства сьогодні захищалася половина. 9 з них – кожен третій – претендують на диплом з відзнакою. Серед них Катерина Гусаченко, Лілія Демчук, Дарина Добринська, Віра Клеща, Тетяна Майстренко, Олена Плеханова, Катерина Романова, Лілія Таран і Катерина Мельник. До речі, остання за покликанням не тільки ландшафтний дизайнер, а й поетеса: вже вийшла друком перша збірка її віршів.

 

 

     Слухаючи студентські презентації, Станіслав Ніколаєнко цікавився місцем працевлаштування, думками фактично вже фахівців садово-паркового господарства про свою роботу і своє бачення подальшого розвитку цього напрямку. Особисто мені сподобалось запитання: що б ви зробили для відновлення популяції символу столиці - київського каштана? Хотілося б, щоб сподобалася ще й відповідь. На жаль, поки що цього не трапилося.

 

 

     А поки магістри захищалися, нашу увагу привернули рисунки проектних пропозицій, що очікують свого часу, – влаштування урбоекологічного саду кулястих оранжерей, композиції живих скульптур для облагородження території НУБіП та інші, не менш оригінальні.

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook