Досвід діалогу

5 грудня 2017, 13:09

Всі ми хочемо, щоб нас мінімум бажали зрозуміти, а максимум - любили! Дбайливе ставлення, повага, справжній глибокий щирий діалог, прийняття у всій інакшості і несхожості - це завжди вимагає певних зусиль, уважної роботи над собою, почуття такту. Всі ці якості дуже важливі в сучасному крихкому світі, тому слід знаходити способи для повноцінного і глибокого діалогу, щоб краще зрозуміти себе, і інших, виховати в собі толерантність, терпимість, відкритість, здатність реалізовувати комунікативні здібності найкращим чином, незалежно від того з ким ведеться діалог.

Умови для подібного діалогу створили доценти кафедри філософії Інна Савицька, Валентина Культенко, Аліна Супрун та асистент Оксана Дубровіна для студентів факультетів: економічного, ветеринарної медицини, захисту рослин, біотехнології та екології, організувавши екскурсію та зустріч з рабином київської Хоральної синагоги Бродського (24 листопада та 4 грудня).

Вже сама прогулянка спорудою, збудованою з ініціативи київського мецената Лазаря Бродського у псевдомавританському стилі у 90-х роках 19 ст., принесла естетичну насолоду. Тим більше, що будівля має сертифікат ЮНЕСКО як архітектурна пам’ятка. Не менш захопливою виявилася і розмова з рабином Давидом, який показав студентам духовні святині іудеїв, що зберігаються у молитовному будинку – фрагменти стародавньої Тори та срібну Мінору, провів екскурсію та відповів на численні запитання молодих людей. Найбільшу цікавість у студентства викликали тонкощі шлюбних відносин в іудейській родині, особливості релігійно-етичного віровчення іудаїзму та його становище в сучасному світі. Зокрема, молодих науковців зацікавило ставлення іудаїзму до сучасних біотехнологічних експериментів та медичних інновацій. Відповівши на всі запитання, рабин Давид дав молоді прекрасний приклад толерантності, терпимості, поваги до відмінної від власної позиції, за що ми йому вдячні та сподіваємось на подальшу співпрацю.

Валентина Культенко,
 Оксана Дубровіна,
кафедра філо
софії 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook