«Голосіївська весна» буяє талантами наших студентів

5 квітня 2017 року

      Ранок 5 квітня видався похмурим і дощовим, та що ближче було до обідньої пори, то яснішало небо і яскравішало сонечко. Тож третього фестивального дня і в актовій залі університету теж було сонячно, а свої таланти представляли студенти економічного факультету, факультету ветеринарної медицини та студенти юридичного факультету.

      Авторський сюжет «Годинник емоцій» студентки-третьокурсниці економічного факультету Катерини Дювенжи був побудований на протистоянні старого і нового, минулого і сьогодення, академічного і сучасного. І так професійно у нього вплелися і твори у виконанні академічного хору факультету, і хореографічні постановки Оксани Іванчук і Анастасії Слюсар, і фортепіанне виконання Людмили Сорочук, і вокал Світлани Гараган і Вікторії Червінської. Шквал емоцій викликали гімнастичні номери у постановці Анастасії Клюй, а коли на сцені з’явився театральний колектив факультету, у якому студенти впізнали улюблених викладачів, захопленню залу не було меж. Як і годиться, старе і нове знайшли порозуміння, і вже стоячи зал вітав флеш-моб «Ми разом». Було видно і відчутно: факультет – єдине ціле, дружна сім’я.

 

 

 

      Із надзвичайною вимогливістю журі приготувалось переглядами програму факультету ветеринарної медицини, адже після річної перерви через отримані лаври володаря гран-прі фестивалю-2015 вони знову вийшли на сцену. І «Шерлок Холмс по-українськи» сподівання виправдав. Як справжні актори поводили себе на сцені доцент Валерій Мазур (Доктор Ватсон) та Артем Кротенко (Шерлок Холмс), впевнено керувала циганським табором (та й усією постановкою) Наталія Барченко, чарували вокалом Лідія Лободіна, Едуард Котляров і Валерія Лісова, а хореографією – колектив бального танцю «Натхнення» і танцювальний колектив «Червона калина». А коли вже й «Наїхали хлопці з ярмарку», то велика нова сцена актової зали здалася не такою й великою…

 

     У програмі юридичного факультету була заявлено драму-феєрію «Лісова пісня», що дуже зацікавило журі, як, до речі, і сама програма, подана у вигляді Лукашевої сопілочки. Виявилося, що першокурсниця Євгенія Дошка, яка і зіграла романтичну роль Мавки, розробила сценарій за мотивами Лесі Українки, тож тут був і містичний вальс у виконанні Ірини Гаєвої та Максима Бурлая, і вокально-танцювальні композиції, і народний танець. Гра тіней і світла від Катерини Соболєвої і Назара Ковальчука, танець русалок і танець світляків підкреслили містичність дійства, а сама Євгенія і з авторською поезією, і з народною піснею «Ой верше, мій верше» по-справжньому перевтілилась у ніжну істоту, в яку неможливо не закохатися. Виразності дійству надали Олексій Дяченко (Лукаш), Богдан Суржок (Дядько Лев), Андрій Береза (Лісовик), Катерина Завялова (мати Лукаша), Ольга Довга (Килина), Ольга Астаф’єва (Русалка). А ще – маленький Максимчик Балалаєв, який так хотів щасливого завершення історії, що воно таким і було: перемогли кохання і радість!

 

 

 

Изображение

     Таланти наших студентів невичерпні. Побажаємо ж успішного виходу на сцену наступним факультетам.

Ірина Майданюк


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook