Нарахування стипендій - ключове завдання початку нового навчального року

5 січня 2017 року

     Для вирішення важливих питань з організації навчального процесу 4 січня нинішнього року проректором з навчальної і виховної роботи була проведена робоча зустріч з директорами інститутів, деканами факультетів та їх заступниками. Ключове питання наради – реалізація Постанови Кабінету Міністрів України № 1050 від 28 грудня 2016 року про “Деякі питання стипендіального забезпечення”. Як відомо, згідно постанови запроваджується нова процедура призначення стипендій на основі рейтингу успішності, який формується на підставі навчальних досягнень студента впродовж останнього навчального семестру по кожному факультету, курсу, спеціальності. При цьому складова успішності у рейтингу складає не менше 90 відсотків рейтингового балу. Постанова передбачає, що процедура визначення рейтингових балів визначається самим університетом.

      Відповідно до п. 2 Постанови учасники наради прийшли до одностайного рішення провести нарахування стипендії студентам на весняний семестр 2017 року виключно за результатами лише успішності студентів. При цьому середній бал студента (100 бальна шкала) за останню сесію буде враховувати як іспити так і заліки. Попередні розрахунки показують, що для отримання стипендії на деяких факультетах може не вистачити середніх 80 балів.

     Також відповідно до Постанови КМ України упродовж найближчого часу на факультетах мають бути створені стипендіальні комісії, які очолять директори/декани і до складу яких мають входити не менше 50% студентів з числа студентського самоврядування факультетів   голови та його заступників за секторами роботи.

      Відповідно до доручення ректора університету також сформований склад університетської стипендіальної комісії із повноваженнями, що визначені Постановою КМ України.

С.М. Кваша,
проректор з навчальної і виховної роботи 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook