Нова каденція спеціалізованої вченої ради Д 26.004.10

30 грудня 2016 року

 

         29 грудня 2016 року закінчується термін повноважень спеціалізованої вченої ради Д 26.004.10 з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) сільськогосподарських наук за спеціальностями: 06.01.09 «Рослинництво», 06.01.06 «Овочівництво» та 06.01.05 «Селекція і насінництво».

 

Чергова каденція спецради успішно завершилася дводенною (14-15 грудня) сесією засідань, на яких блискуче захищено 2 докторські дисертації: Кузнєцової Інги Вадимирівни на тему: «Методологічні та технологічні особливості формування продуктивності стевії (Stevia rebaudiana Bertonі) як сировини для комплексного переробляння» зі спеціальностей 06.01.09 – рослинництво та 06.01.15 – первинна обробка продуктів рослинництва та Ільчука Романа Васильовича на тему: «Закономірності формування урожайності та якості Solanum tuberosum залежно від агротехнічних чинників в Західному Лісостепу» за спеціальністю 06.01.09 – рослинництво;

та 2 кандидатські дисертації:  Степенко Тетяни Анатоліївни на тему: «Селекційно-генетичний моніторинг вихідного матеріалу перцю солодкого на гетерозис у закритому ґрунті» за спеціальністю 06.01.05 – селекція і насінництво та Судденка Владислава Юрійовича на тему: «Продуктивність зерна та насіння пшениці м’якої ярої залежно від елементів технології вирощування в умовах Правобережного Лісостепу України» за спеціальністю 06.01.09 – рослинництво.

 

В цілому за вже минулий дворічний період функціонування спеціалізована вчена рада провела 28 засідань, на яких було захищено п’ять докторських дисертацій:

2 - зі спеціальності 06.01.09 «Рослинництво»;

1 - зі спеціальності 06.01.06 «Овочівництво»;

1 - зі спеціальності 06.01.05 «Селекція та насінництво»,

1 - зі спеціальностей 06.01.09 «Рослинництво» та 06.01.15 «Первинна обробка продуктів рослинництва»)

та 10 кандидатських дисертацій:

6 - зі спеціальності 06.01.09 «Рослинництво»;

1 - зі спеціальності 06.01.05 «Селекція та насінництво»;

3 - зі спеціальності 06.01.06 «Овочівництво» дисертацій (усі написані українською мовою).

За час роботи відхилених докторських та кандидатських дисертацій та зауважень до роботи спеціалізованої вченої ради з боку Міністерства освіти і науки України не було.

 

Вже підписаний наказ про продовження повноважень спеціалізованої вченої ради Д 26.004.10 на чергову каденцію. У новому складі спеціалізованої вченої ради внаслідок розширення її профілю відбулися часткові зміни персонального складу, до якого ввійшли провідні науковці як з НУБіП України, так і з інших наукових та навчальних установ нашої держави. Це, зокрема, завідувач кафедри закритого ґрунту НУБіП України, доктор економічних наук, професор Прилипка Олексій Васильович, професор кафедри молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки НУБіП України, доктор сільськогосподарських наук, професор Положенець Віктор Михайлович, професор кафедри молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки НУБіП України, доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Лісовий Микола Михайлович, доцент кафедри садово-паркового господарства, садівництва та виноградарства Вінницького національного аграрного університету, доктор сільськогосподарських наук Вдовенко Сергій Анатолійович, професор кафедри садівництва ім. професора В. Л. Симиренка НУБіП України, доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Меженський Володимир Миколайович, професора кафедри землеробства та гербології НУБіП України, доктор сільськогосподарських наук, доцент Цюк Олексій Анатолійович.

Разом з цим, хочеться щиро подякувати доктору сільськогосподарських наук, професору Довганю Сергію Васильовичу, доктору сільськогосподарських наук, професору Овчаруку Василю Івановичу та доктору сільськогосподарських наук, професору Харебі Володимиру Васильовичу за взаєморозуміння, підтримку та плідну співпрацю на освітянській ниві.

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook