На відкритому лабораторному занятті студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства визначали механічні властивості деревини

4 грудня 2016 року

    В останній день осені на кафедрі технології деревообробки ННІ лісового і садово-паркового господарства було проведено відкрите лабораторне заняття для студентів 2-го курсу скороченого терміну навчання напряму підготовки «Деревооброблювальні технології» з дисципліни «Деревинознавство» на тему: «Визначення показників механічних властивостей деревини. Визначення міцності деревини при стисканні вздовж волокон».

 

     Лабораторне заняття проводили кандидат технічних наук, старший викладач кафедри технології деревообробки Буйських Наталія Володимирівна та кандидат технічних наук, асистент кафедри Спірочкін Андрій Костянтинович. Крім студентів, на занятті були присутні співробітники кафедри технології деревообробки, на чолі з завідувачем кафедри професором Пінчевською Оленою Олексіївною, а також завітали гості: колеги з дружньої кафедри, доценти кафедри технології лісогосподарського виробництва Виговський Андрій Юрійович та Білоус Максим Михайлович.

     Проведення лабораторних робіт для студентів напряму підготовки «Деревооброблювальні технології» стало можливим завдяки тому, що на кафедрі технології деревообробки функціонує 2 навчально-наукових лабораторії, які наразі проходять атестацію. Отже підготовку зразків для проведення випробувань було здійснено за допомогою обладнання навчально-науково-виробничої лабораторії технологій та устаткування обробки деревини, а самі випробування – за допомогою обладнання навчальної лабораторії технологій оброблення деревини.

     В ході лабораторної роботи студенти ознайомились з методами, обладнанням та вимогами до зразків для проведення випробувань для визначення механічних властивостей деревини.

     Після чого кожен студент отримав власний зразок з деревини дуба різної вологості, для того щоб визначити межу міцності на стиск вздовж волокон та проаналізувати, яким чином вміст вологи впливає на показники механічних властивостей.

     

     

     Найбільший інтерес у студентів викликало, безпосередньо, проведення випробувань за допомого розривної машини Р-5, що має сучасне програмне забезпечення.

     За результатами роботи студенти мали змогу позмагатись, чий же зразок має вищу межу міцності та зробити відповідні висновки про значення межі міцності деревини дуба при стисканні вздовж волокон.

    Результати проведеного лабораторного заняття викликало жваву дискусію і серед присутніх науково-педагогічних працівників, які одноголосно висловили свою позитивну оцінку та відмітили, що заняття проведено на високому теоретичному, практичному та науковому рівні з використанням сучасних методів випробувань.

Пінчевська О.О.,
завідувач кафедри
технології деревообробки 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook